Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 28.09.2016 14:41:05

Dobiva Slovenija nov hokejski center?

Matjaž Rakovec
Nikola Miljković
Hokejska zveza Slovenije (HZS) se utegne na začetku naslednjega leta razširiti še za en klub. Interes za to je posredoval hokejski klub Velenje, ki sta ga v torek obiskala predsednik zveze Matjaž Rakovec in generalni sekretar Dejan Kontrec.

Na srečanju v petem največjem slovenskem mestu sta gostitelja, predsednik HK Velenje Matjaž Novak in podpredsednik Janez Slivar, vodstvu krovne hokejske organizacije predstavila delovanje kluba ter načrte in želje za prihodnost. Trenutne aktivnosti kluba so osredotočene zlasti na delo mlajšimi kategorijami hokejistov, med katerimi jih nekaj že zdaj trenira tudi v Celju. Glavna vodstvena delavca zveze sta prizadevanja velenjskih hokejskih privržencev, da naredijo nov korak v razvoju hokejskega športa v tem delu Slovenije, podprla in napovedala, da bo prošnjo za članstvo zveza obravnavala predvidoma na začetku naslednjega leta.

V želji po nadaljnjem razvoju velenjskega hokeja bo Hokejska zveza Slovenije po besedah športnega direktorja Dejana Kontreca v tej fazi zagotovila določeno pomoč tako v opremi kot v trenerskem kadru. Gostitelji so vodstvu HZS danes predstavili tudi pogoje za svoje delo na pokriti ledeni ploskvi v Velenju. V luči dejstva, da ti zaenkrat v celoti ne ustrezajo tekmovalnim zahtevam, je vodstvo hokejske organizacije predstavilo svoje načrte v zvezi z izgradnjo montažnih ledenih dvoran po Sloveniji. Ena izmed njih bi lahko postavili prav v Velenju, ta pa bi tako imel priložnost postati center razvoja hokeja v Savinjsko-šaleški regiji.



Predsednik HZS Rakovec ter generalni sekretar in športni direktor HZS Kontrec sta pred dnevi obiskala tudi vodstvo Hokejskega kluba ECE Celje, kjer je na srečanju s predsednikom Milanom Rajtmajerjem, podpredsednikom Vidom Valenčakom in članom upravnega odbora Alešem Kukovičičem beseda prav tako tekla o prihodnjem medsebojnem sodelovanju.

Tako je bil ob tej priložnosti sklenjen dogovor, da bo moška članska reprezentanca v sklopu spomladanskih priprav na svetovno prvenstvo elitne divizije eno izmed pripravljalnih tekem, predvidoma proti Poljski, odigrala v knežjem mestu. Hokejska zveza Slovenije bo tudi celjskemu klubu nudila pomoč na področju trenerskega kadra, medtem ko bo HK ECE Celje sodelovalo pri zagotavljanju zdravniške službe na mednarodnih tekmovanjih, ki jih bo v letošnji sezoni organizirala HZS.

Značke: hokej, slovenija

Članki iz rubrike