franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 15.01.2023 08:51:00

Anže Kopitar zadel, Kralji pokleknili pred rekorderji iz New Jerseya

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL na domačem ledu izgubili z 2:5 z New Jersey Devils. Kapetan Anže Kopitar je za domačo ekipo izenačil na 2:2 v sedmi minuti druge tretjine, a do konca tekma so gostje dosegli še tri zadetke.

Kralji so tekmo dobro začeli, ko je Kevin Fiala povedel svojo ekipo v vodstvo v sedmi minuti. Pet minut pozneje je izenačil Slovak Tomaš Tatar. V tretji minuti drugega dela igre pa so gostje prišli v vodstvo, ko je zadel Erik Haula.

Sledil je 200. gol na domačem ledu za Kopitarja, s čimer je postal šele četrti član Los Angelesa, ki je presegel to mejo. A veselje kraljev ni trajalo dolgo, saj je le minuto po izenačenju za novo vodstvo vragov poskrbel Rus Nikita Ohotjuk.

Sredi druge tretjine je na 4:2 nato povišal Ryan Graves. Končni izid je 2:04 minute pred koncem dvoboja postavil Šved Jesper Bratt.

"Razočaran sem, a ne zato, ker ne se ne bi trudili, bolj zato, ker nismo izkoristili svojih priložnosti," je po tekmi dejal igralec Los Angelesa Adrian Kempe. "Dobro smo igrali z igralcem več na ledu, v polni postavi pa nismo znali izkoristiti vsega ustvarjenega," je dodal.

Za Los Angeles je to 15. poraz po rednem delu v sezoni in 21 poraz nasploh, s 25 zmagami pa ostaja na tretjem mestu pacifiške divizije.

Na drugi strani je New Jersey z 28 zmagami, 12 porazi in tremi porazi po podaljšku na drugem mestu metropolitanske skupine. Z današnjo zmago so zabeležili že 17. zmago na prvih 20 tekmah v gosteh v tej sezoni ter s tem popravili rekord lige, poroča spletna stran NHL.

Kralji bodo po štirih dneh premora naslednjo tekmo igrali v noči s četrtka na petek doma proti Dallasu.

V pretekli noči je bilo aktivnih velika večina moštev v ligi, saj je bilo na sporedu kar 14 tekem. Med osrednjimi dvoboji je bilo srečanje vrha atlantske divizije, v katerem so Boston Bruins z zadetkom Matta Grzelcyka dobro minuto pred koncem premagali Toronto Maple Leafs s 4:3.


Za Boston, vodilno moštvo v ligi, je to 33. zmaga v sezoni, kar je pet več kot jih imajo najbližji zasledovalci. Po 28 zmag imata ob New Jerseyju še Winnipeg in Las Vegas.


Vegas Knights so v pretekli noči sicer zabeležili 14. poraz sezone, ko jih je na domačem ledu s 4:3 premagal Edmonton. Za kanadsko ekipo je Leon Draisaitl zadel dvakrat.


Svoji 27. zmagi v tej sezoni sta v pretekli noči zabeležili moštvi Carolina Hurricanes in Tampa Bay Lightning. Carolina je na domačem ledu z 2:1 premagala Pittsburg Penguins, prvo ime domačega moštva pa je bil vratar Frederik Andersen s 34 obrambami.


Tampa Bay je prišla do zmage v St. Louisu, pri končnem izidu 4:2 je dva zadetka in podajo prispeval Brayden Point.


V gosteh so zmago dosegli tudi Seattle Kraken, ki so bili z 8:5 boljši od Chicago Blackhawks. Jared McCann je dosegel hat-trick za Seattle, ki je zmagal na vseh sedmih tekmah gostujoče turneje.


Medtem je nov mejnik v ligi postavil ruski zvezdnik moštva Washington Capitals Aleks Ovečkin. Drugi strelec lige vseh časov je z zadetkom na tekmi proti Philadelphia Flyers že 17. dosegel 30 golov v sezoni. V tej kategoriji se je na vrhu večne lestvice izenačil z Mikeom Gartnerjem.


Zadetek Ovečkina je bil edini za Washington na domačem ledu proti Philadelphii, ki je zmagala s 3:1.

Značke: nhl, kopitar

Članki iz rubrike