Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 12.10.2022 11:00:18

Kralji s Kopitarjem izgubili uvodno tekmo nove sezone

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so na uvodni tekmi nove sezone severnoameriške lige NHL v domači dvorani s 3:4 klonili proti Vegas Golden Knights. Kapetan kraljev Anže Kopitar je odigral 18:48 minute tekme in v tem času v statistiko vpisal podajo pri golu Adriana Kempeja za izenačenje na 2:2.

"Takoj po tekmi je težko 'požreti' poraz, posebej zato, ker smo dobili nekaj golov po velikih napakah. Pozitivno je, da smo dosegli gol z igralcem več na ledu, da smo se borili in vračali v dvoboj, še posebej v tretji tretjini. Na tem moramo graditi naprej. Bila je prava kemija, ampak vedno je možnost za napredek," je po tekmi dejal Kopitar.

S podajo v zadnji tretjini na uvodni tekmi tako še peto zaporedno sezono, vse od sezone 2018/19, dosegel vsaj točko. S tem se je v klubski statistiki izenačil z Marcelom Dionnom za najdaljši tovrsten niz; njemu je uspel od sezone 1976/77 do 1980/81.

Vratar Jonathan Quick je ubranil 47 od 51 strelov tekmecev, kar je rekord v zgodovini Kings na uvodnih tekmah sezone. Doslej je bil s 45 ubranjenimi streli od leta 1972 na čelu Rogie Vachon.


Uvodno tekmo je po izenačenju do zadnje minute (3:3) v prid gostov iz Las Vegasa odločil Mark Stone, ki je zadel 24,9 sekunde pred koncem.

Naslednja tekma kralje čaka v noči na petek po srednjeevropskem času, ko bodo na domačem ledu gostili še Seattle.

Na edini preostali tekmi večera so New York Rangers v domači dvorani s 3:1 premagali Tampa Bay Lightning. Ta je lani v finalu zahodnega dela lige premagala tokratne tekmece in nato v velikem finalu NHL po šestih tekmah izgubila proti Coloradu.

V Madison Square Gardnu je dva gola za rangerje prispeval Mika Zibanejad, tretjega je zadel Barclay Goodrow, domačega vratarja Igorja Šesterkina (25 obramb) pa je ugnal le Steven Stamkos.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike