nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 09.05.2021 08:21:26

Plaz zasul Kopitarjeve Kralje

Profimedia
Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL vpisala še drugi poraz po vrsti. Kralji so izgubili na domačem ledu. Boljša od Los Angelesa je bila zasedba Colorado Avalanche, ki je zmagal z izidom 3:2. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je na ledu preživel dobrih 22 minut, v tem času pa sprožil en strel v okvir vrat.

Kopitar, ki je sicer v tej sezoni dosegel osebni mejnik tisoč kariernih točk v ligi NHL, bo sezono končal že po rednem delu. Hokejska zasedba iz mesta angelov se namreč ni uvrstila v končnico in odločilne boje za Stanleyjev pokal.

Ponoči je bilo na sporedu kar 14 dvobojev. Boston Bruins je izgubil proti New York Rangers (4:5), ekipa Pittsburgh Penguins je bila boljša od Buffalo Sabres z 1:0, Winnipeg Jets je v kanadskem derbiju doma klonil proti Ottawa Senators z 2:4, New York Islanders je bil na domačem ledu boljši od New Jersey Devils s 5:1.

Hokejisti Florida Panthers so bili boljši od Tampa Bay Lightning s 5:1, Toronto Maple Leafs je premagal Montreal Canadiens s 3:2, Nashville Predators pa je dosaegel zmago proti Carolina Hurricanes s 3:1. Zmago je dosegla tudi zasedba Vegas Golden Knights, ki je s 4:1 ugnala St. Louis Blues, kanadski derbi Edmonton Oilers - Vancouver Canucks je pripadel Edmontonu s 4:3.



Štiri tekme so se končale po podaljšku, in sicer Washington Capitals - Philadelphia Flyers (2:1), San Jose Sharks - Arizona Coyotes (4:5), Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings (5:4) in Minnesota Wild - Anaheim Ducks (4:3).

Oddanih je sicer že 15 vozovnic za končnico. Iz skupine Central bodo v končnici zaigrali Carolina Hurricanes, Florida Panthers, Nashville Predators in Tampa Bay Lightning. V skupini East so si končnico priborili Boston Bruins, New York Islanders, Pittsburgh Penguins in Washington Capitals. V skupini North bodo v končnici zaigrali Edmonton Oilers, Toronto Maple Leafs in Winnipeg Jets, v skupini West pa Colorado Avalanche, Minnesota Wild, St. Louis Blues in Vegas Golden Knights.

Le zasedba iz Montreala po večernem porazu še ni potrdila mesta v končnici.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike