Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 05.10.2017 20:02:45

Anže Kopitar: Ne bo jih manj, se bo pa spremenila kakovost teh

Martin Metelko
Nova sezona lige NHL se je že začela, edini slovenski predstavnik v njej Anže Kopitar pa bo začel v noči na petek po slovenskem času. Njegov Los Angeles bo gostil Philadelphio.

"Osebno sem na novo sezono pripravljen. Morda nekaj dela čaka še naše vodstvo ekipe, glede na to, da je še kakšen igralec, ki mora oditi v ligo AHL. A to bo hitro na svojem mestu, vse ostalo pa je pripravljeno na novo sezono," je v pogovoru za svojo spletno stran pred začetkom sezone dejal Kopitar.

Sezona bo zanj že 12. v ligi NHL, letos bo njegovo ekipo vodil peti trener John Stevens. "John je zagotovo prinesel svežino glede na to, da smo z Darrylom imeli uspehe, v zadnjih sezonah pa tudi nekaj neuspehov. Zato je svežina zelo dobrodošla. Fantje čutimo novo energijo in mislim, da je to zelo lepa popotnica za začetek sezone," o trenerski rošadi razmišlja najboljši slovenski hokejist.

kopitar

"Pričakujem, da se moja minutaža prav preveč ne bo zmanjšala, kakovost teh minut bo drugačna. Več časa mi bo namenil v napadalni tretjini, tako da menjave ne bom začel v svoji obrambni tretjini ampak mogoče malo večkrat kot v prejšnjih letih, v napadalni tretjini, kar pa je tudi zame zelo dobrodošlo," je o napovedani zmanjšani minutaži na ledu dejal Kopitar.

"Največ pozornosti se posveča temu, da pride v ritem, da se najde pravi 'timing', da se na ledu vse skupaj dobro odvija. V napadu sem zamenjal nekaj soigralcev, tako da se poizkusiš tudi v tem pogledu čim bolj uigrati. Mislim, da je naš oziroma moj napad na dobri poti do dobrega starta v sezono," pa o pripravljenosti pred sezono pravi kapetan kraljev.

kopitar

"Za vse igralce je bilo to prvo potovanje na Kitajsko. A vse je bilo dobro, dobra izkušnja. Imeli smo neke vrste 'team bulding', saj smo bili ves teden skupaj in tako se družiš samo s fanti z ekipe, kar je bilo zelo dobrodošlo. Kar se tiče same Kitajske, je kultura drugačna, hokeja kaj dosti poznali niso, a mislim, da se je vse odvilo kar dobro in pričakujem, da se tja še vrnemo," je podoživel zanimivo izkušnjo s pripravljalnih tekem, ko je bila njegova ekipa na Kitajskem.

"Jedro naše ekipe je dovolj mlado in kakovostno, da popeljemo ekipo do ciljev, za katere verjamemo, da so realni in si jih želimo doseči. Mislim, da ni nobenih skrbi," Kopitar razmišlja o prihajajoči sezoni. Od mladih obetavnih igralcev, ki bi si zaslužili mesto v postavi, pa je omenil Johnnyja Brodzinskija, Adriana Kempeja in Alexa Iafalloja.

kopitar 3 mm
Martin Metelko

O favoritih je bil Kopitar previden: "Zelo težko je napovedati. Velikokrat se pokaže, da so ekipe zelo dobre na papirju, tudi mi smo bili v zadnjih dveh letih, pa nismo naredili nič dobrega. Karkoli bi rekel, bi bilo to čisto ugibanje. Upam, mislim, da bomo dobro začeli in bomo ena izmed tistih ekip, ki se bo potegovala za najvišja mesta."

Ob koncu se je dotaknil tudi olimpijskih iger - dejal je, da za zdaj nič ne kaže, da bi se razmere kaj spremenile, kar pomeni, da igralcev iz NHL v Pyeongchangu ne bo.

Galerija
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike