Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

bk
bk
0 30.05.2017 10:00:04

Dva se selita, trije podaljšali sodelovanje

Eric Pance ne bo več igral za Jesenice.
Arsen Perić
V preteklih dneh so si štirje hokejisti zagotovili pogodbe za prihajajočo sezono.

Pred tremi leti je drsalke obesil na klin. Zaradi vrsto nesoglasij pri HDD Olimpiji se je Ericu Pancetu hokej tako zameril, da z njim ni želel imeti nič več. Eno sezono je takrat 23-letni Ljubljančan pozabil na hokej, verjel je, da se je ta zgodba zanj končala. A na srečo so mladeniča vseeno prepričali v nasprotno in v sezoni 2015/16 se je pridružil Slaviji ter hitro nato odšel na Madžarsko k Ujpesti, kjer je pokazal, da odločitev ni bila napačna. Lani je sledil klic z Jesenic, kjer je igral tako dobro, da si je na koncu lige AHL prislužil naziv MVP lige, dosegel je tudi največ zadetkov v ligi. To mu je verjetno odprlo nova vrata, skozi katera bo zdaj stopil, 26-letni napadalec bo namreč kariero nadaljeval pri Val Pusterii, ki je sezono v ligi AHL končala v četrtfinalu.
Novega delodajalca si je našel tudi reprezentančni branilec Matic Podlipnik, ki se po letu dni v Franciji vrača na Češko. V drugi ligi bo igral za Karlovy Vary, ki je to pomlad izpadla iz ekstralige.

RISA OSTAJATA V FRANCIJI
Kot smo že napovedali, bomo imeli Slovenci v najboljši francoski hokejski ligi magnus tudi v prihodnji sezoni več igralcev. Med drugim bomo tam še naprej lahko spremljali napadalca reprezentance Davida Rodmana in Boštjana Goličiča, ki sta zvestobo še za eno leto obljubila Grenoblu, kjer sta preživela preteklo sezono. V tem klubu na mestu glavnega trenerja seveda ostaja tudi Edo Terglav. Trenutno ima s klubi najboljšega francoskega tekmovanja pogodbo šest Slovencev, ob Rodmanu in Goličiču še Andrej Hočevar in Gašpr Sušanj (oba Epinal), Jaka Ankerst (Lyon) in Matija Pintarič (Rouen). 

ROBAR ŠE NAPREJ V RDEČEM
Iz Celovca pa so sporočili, da bodo še naprej sodelovali z našim branilcem Mitjo Robarjem. Ta je v pretekli sezoni na 62 tekmah vknjižil 20 točk (6+14). KAC je sicer sezono sklenil na drugem mestu, v finalu lige EBEL je bil od njega boljša Vienna. 

Članki iz rubrike