Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 03.03.2017 08:26:01

Anže Kopitar kot mož odločitve: Navijači Kraljev slavili slovenskega zvezdnika

vszi
Hokejisti Los Angeles Kings so ligi NHL v domači dvorani ugnali Toronto Maple Leafs s 3:2 po izvajanju kazenskih strelov, edini gol v neposrednem obračunu napadalca z vratarjem pa je dosegel slovenski reprezentant Anže Kopitar in tako odločil zmagovalca.

Gostje so na tekmi z goloma Tylerja Bozaka v 3. in Nikite Zajceva v 18. minuti vodili že z 2:0, nato je Kopitar v 41. minuti ob igralcu več na ledu znižal, Tanner Pearson pa je v naslednji minuti poskrbel za izenačenje. Ker nadaljevanje in podaljšek nista prinesla zmagovalca, so o njem odločali kazenski streli, v katerih je junak tekme postal slovenski hokejski zvezdnik.

Vratar kraljev Jonathan Quick je zbral 29 obramb, izkazal pa se je tudi pri kazenskih strelih, kjer je igralcem Maple Leafs ubranil vse tri poskuse, to pa je bilo ob edinem strelcu Kopitarju dovolj za prvo zmago kalifornijske ekipe po kazenskih strelih po 22. oktobru lani.

Kopitar in soigralci so se z zmago vsaj začasno zavihteli na osmo mesto v zahodni konferenci, zadnje, ki še vodi v končnico. Tega bodo skušali utrditi po prostem večeru, ko bodo v domači tekmi gostili naslednjega tekmeca iz Kanade - Vancouver.



Na tekmi v Bostonu je imel veliko razlogov za dobro voljo vratar rangerjev Henrik Lundqvist. Ne le, ker je praznoval 36. rojstni dan, lepo darilo si je podaril kar sam: z 32 obrambami je poskrbel za zmago svoje ekipe, ki je domače premagala z 2:1. Obenem pa je dosegel 403. zmago v NHL, s katero se je na lestvici lige pomaknil na deseto mesto v družbo Granta Fuhra.

V Washingtonu so videli nogometni izid 1:0 in zmago domačih, rekordno 14. zaporedno na domačem terenu. Vratar Washingtona Braden Holtby je za "shutout" tokrat potreboval le 15 obramb. "Ni bila ravno tekma za užitek. Kot bi se premaknili v časovnem stroju. Novih navijačev najbrž nismo pridobili, imamo pa zmago," je po tekmi, v kateri se sicer ni veliko dogajalo, dejal Holtby. Edini strelec je bil Jakub Vrana.

Enak izid, a s precej več akcije pred goloma, so videli gledalci v Columbusu. Zadovoljni so bili domači, saj so po zaslugi edinega zadetka Brandona Saada zmagali z minimalno razliko, vratar domačih Sergej Bobrovski pa je v statistiko vpisal četrto tekmo brez prejetega gola v sezoni in skupno 16. v karieri, za kar je potreboval 38 obramb. Še eno več pa je imel njegov tekmec na drugi strani igrišča Devan Dubnyk, vseeno pa je moral nazadnje priznati premoč tekmecem, edini gol je padel 15 minut pred koncem.

Izidi
Los Angeles Kings - Toronto Maple Leafs    3:2 (kazenski streli)
(Anže Kopitar gol v rednem delu in iz kazenskega strela za Los Angeles)
Philadelphia Flyers - Florida Panthers     2:1 (kazenski streli)
Buffalo Sabres - Arizona Coyotes           6:3
Boston Bruins - New York Rangers           1:2
Washington Capitals - New Jersey Devils    1:0
Columbus Blue Jackets - Minnesota Wild     1:0
Ottawa Senators - Colorado Avalanche       2:1
Montreal Canadiens - Nashville Predators   2:1
Dallas Stars - New York Islanders          4:5
San Jose Sharks - Vancouver Canucks        3:1
Značke: nhl, anže-kopitar

Članki iz rubrike