Mobilna verzija
Aljoša Žvirc
Aljoša Žvirc

Robert Sabolič: Naslednji tiger je celo raztrgal kravo in jo pojedel

Tina Kosec

Hokejist, brez katerega si slovenske reprezentance ne moremo več predstavljati. Tudi sinoči je bil med strelci na tekmi proti Franciji. Robert Sabolič se je letos poleti podal na novo pustolovščino v Rusijo, kjer je takoj očaral rusko hokejsko srenjo in naletel na nekaj neobičajnih težav. Na Bledu smo seveda izkoristili priložnost za pogovor s trenutno najbolj vročim slovenskim hokejistom v KHL.

Najprej čestitke za rojstvo hčerke. Kako težko shajate z družino glede na izbran klub?
Komaj sem čakal, da pridem domov, saj sem dobil hčerko pred nekaj tedni. Z dekletom sva se odločila, da bo tukaj rodila, saj v Vladivostoku stanje glede tega ni najboljše. Ko bo vse v najlepšem redu, bosta prišli k meni. Tudi ko sem igral v Pragi, je bilo dekle z mano na Češkem, zdaj pa bosta z mano kar dve (smeh).


Kako bo v Vladivostoku? Obstaja kakšna posebnost v mestu?
Veliko je takšnih in drugačnih stvari. Vsak dan se kaj novega dogaja. Najboljša zgodba do zdaj je ta, da so se tam potikali trije tigri. V gozdu jih je kar veliko in včasih odtavajo do mesta. Enega sem videl od blizu, ko smo stali v koloni na avtocesti, žival pa se je kar sprehajala med avtomobili. Dan pozneje so jo ujeli. Naslednji tiger, ki je prišel, je celo raztrgal kravo in je skoraj polovico pojedel. Zverina je bila težka 170 kilogramov.


Pa tretji tiger?
Niso ga še ujeli, kar se zagotovo pozna, ko greste v mesto. Tam potem ni žive duše. Še parkirati je preprosto (smeh).

sabolic2
Tina Kosec

CELOTEN INTERVJU Z ROBERTOM SABOLIČEM SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!