Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

hu
hu
0 23.06.2016 14:30:28

Kopitar: Prva nagrada je Stanleyjev pokal, a sem vesel tudi individualnih priznanj

Arsen Perić
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, ki so ga ponoči na slavnostni podelitvi v Las Vegasu razglasili za zmagovalca v dveh kategorijah nagrad v najmočnejši ligi na svetu NHL, je prireditev tokrat izpustil. Ker je že v domovini, je tudi za lepo novico izvedel z nekajurnim zamikom.

"Po pravici povedano povedano se ob dveh zjutraj nisem zbudil, a sem zjutraj pogledal na telefon in je bila novica zelo lepa. Zelo sem bil vesel," je o nočnem dogajanju dejal Kopitar.

Novi kapetan ekipe Los Angeles Kings je bil izbran za dobitnika nagrade Selke za najboljšega obrambnega napadalca v ligi in za prejemnika nagrade Lady Bing za gentlemansko igro.

"Mislim, da je vsaka nagrada, ki jo dobi posameznik, zelo dobrodošla. A hokej je ekipni šport in največja nagrada je Stanleyjev pokal. Če pa dobiš kakšno individualno nagrado, je občutek zelo dober. Upam, da pride še kakšna."



Kopitar, najboljši strelec kalifornijske ekipe zadnjih devet sezon, je sicer prvi kralj s Selkejevo nagrado. Hrušičan je imel največjo minutažo med vsemi napadalci, v povprečju skoraj 21 minut na tekmo, bil pa je tudi drugi v ligi z ratingom +34.

Kopitar (1145 točk) je v boju za Selkejevo nagrado premagal trikratnega zmagovalca Patricea Bergerona iz Bostona (996) in Anaheimovega Ryana Keslerja (424), dobitnika nagrade leta 2011.

V njegovem imenu se je za nagrado zahvalil Luc Robitaille, Kopitar pa pravi, da tudi sam ne bi povedal nič drugače: "Govor ne bi bil kaj dosti drugačen. Vem, zakaj sem tu, sam nagrade ne bi mogel dobiti. Zasluge gredo tudi soigralcem, vsem v klubu, navijačem in moji družini, ki mi vedno stoji ob strani," je v kratkem pogovoru za svojo spletno stan o prejemu nagrad dejal najboljši slovenski hokejist.

Značke: kopitar, nhl, kings

Članki iz rubrike