Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 31.05.2016 12:50:32

Kopitar: Tudi če na dres dobim oznako C, se ne bom spremenil

Arsen Perić
Slovenski hokejist Anže Kopitar bo do septembra spet doma. Nekoliko daljše počitnice, kot bi si jih želel, mu je prinesel izpad z Los Angelesom v prvem krogu končnice, vendar mu novih izzivov ne manjka. Nova sezona se bo začela z reprezentančnimi olimpijskimi kvalifikacijami, svetovnim pokalom in morda tudi s kapetansko oznako C na dresu kraljev.

Na Bledu je Kopitar po vrnitvi v Slovenijo zdaj že tradicionalno strnil vtise sedmi sili. Kako je zadovoljen s sezono, ki se je zanj končala (pre)hitro, kaj si želi v naslednjih mesecih, kako razmišlja o individualnih nagradah v ligi ... Kopitar je najprej poudaril, da je vesel podpisa nove pogodbe, čeprav se je stvar precej zavlekla.

"Tudi za moja pričakovanja se je vse skupaj malo zavleklo. Če bi rekel, da ni bilo nič narobe, bi se zlagal. Imel sem skrbi, a sem vseskozi menil, da se bo vse uredilo, kot se je. Če pogledam zdaj, so bile skrbi odveč. Na koncu se je lepo končalo," se je dolgotrajnega podpisovanja pogodbe spomnil Kopitar, ki bo pri Los Angelesu ostal še osem sezon, deset pa jih že ima za sabo.

Ni pa najbolj zadovoljen z doseženim v sezoni 2015/16: "Redni del je bil eden najboljših doslej. V končnico smo se uvrstili, ko je bilo še deset tekem do konca. Mogoče nas je to malo teplo na koncu. Razočaranje pa je vedno, ko padeš. Zadeva je taka, da ko enkrat osvojiš pokal, bo razočaranje, ne glede na to, kdaj izgubiš, v konferenčnem finalu ali finalu. V mojih očeh bo to vedno razočaranje."


Finala San Jose - Pittsburgh prav pozorno ne bo spremljal, minimalno vlogo favorita pa je po razmisleku le dal San Joseju, ki je bil že usoden za njegov Los Angeles. "Veliko bo odvisno od vratarjev in 'power-playa'. To nas je pokopalo, pa še marsikoga v boju z njimi. A tudi pingvini imajo zelo dober 'power-play', tako da ne vem. Kar bom rekel, bo eno veliko ugibanje, a zna San Jose vse skupaj dobiti. Imajo boljšega vratarja, mogoče malo bolj izkušenega. Ne vidim razloga, da bi zdaj popustili. Presenetili so nas v prvih dveh tekmah, potem pa niso popustili do zdaj. In ne vidim razloga, da bi. Prvič v zgodovini so v finalu, tako da so se znebili slovesa, da ne morejo končati. Prišli so do konca, zdaj bo morda lažje igrali v finalu."

Glavna nagrada v ligi NHL je seveda Stanleyjev pokal, Kopitarju pa bi veliko pomenila tudi nagrada Selke za napadalca z najboljšimi obrambnimi dosežki, za katero je nominiran. A poudarja, da bi vsak v ligi takšno nagrado takoj zamenjal za zmagovalni pokal. "To nagrado bi bilo lepo dobiti, ker sem že tretjič nominiran. A kot sem že večkrat dejal, hokejisti igramo samo za eno nagrado, za pokal. Ko sem bil pred dvema letoma v Vegasu na podelitvi, pa nisem zmagal, sem videl, da bi veliko ljudi v dvorani svoje individualne nagrade zamenjalo za tisto, ki smo jo dobili mi. Veliko bi mi pomenilo, če bi jo dobil, a mi igramo za Stanleyjev pokal."

Morda bo v prihodnje tudi kapetan ekipe. V Los Angelesu so status kapetana odvzeli Dustinu Brownu, če bo kapetan igralec s številko 11, pa pravi, da se zaradi tega ne bo nič spremenilo: "Tudi če jaz dobim oznako C na dres, se ne bom spremenil. Moj pravi značaj in barve se bodo videle, če se bodo odločili zame, vedo, kaj dobijo. Ne bom igral klovna v garderobi, ne bom se drl in zmerjal. Ker to nisem jaz. Je pa hudo, tudi zame, Dustin nas je pripeljal z ničle na vrh, bil je kapetan osem let, zelo dober kapetan. Zato je težko videti, ko nekomu vzamejo kapetansko črko."

Še pred začetkom sezone v NHL pa ga čaka nastop za selekcijo Evrope v svetovnem pokalu, novosti, ki se mu zdi zelo zanimiva: "To je za ligo in igralce en velik eksperiment. Vesel sem, da bom tam igral. Jaz še nisem imel priložnosti za kaj takega. Mi v Sloveniji, pa brez podcenjevanja do kogarkoli, pač nikoli ne bomo konkurenčni Američanom ali Kanadčanom. Zdaj imam priložnost, da premagam ZDA ali Kanado, zato je to velik motiv, da igraš tako, kot znaš."

Značke: kopitar, nhl, kings

Članki iz rubrike