Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 12.04.2016 11:47:11

Kopitar: Zdaj štejejo samo zmage

Reuters
Redni del sezone 2015/16 v ligi NHL je končan. Los Angeles Kings je z drugim mestom v pacifiški skupini hitro pozabil na lanski spodrsljaj. Pred začetkom končnice in lovom na tretji Stanleyjev pokal je Anže Kopitar v pogovoru za spletni portal www.ak-11.com takole strnil svoje misli: "Vemo, da lahko spet osvojimo naslov."

Rednega dela letošnje sezone elitnega hokejskega prvenstva onstran velike luže je konec. Za kralje iz Los Angelesa se je sezona začela bolj slabo, nadaljevala odlično, konec pa zopet ni bil tisti vrhunski. LA Kings bodo izločilne boje začeli na domačem ledu 14. aprila, ko bodo v prvi tekmi končnice gostili San Jose Sharks. Kopitar je redni del sezone končal s skupnim seštevkom 74 točk, od tega je dal 25 zadetkov in 49 podaj. Zaradi poškodbe je izpustil le eno tekmo.

"Sezona je bila kar takšna, kot smo jo nekako pričakovali. Če pogledam skozi čas. V 82 tekmah je bilo res nekaj vzponov in padcev, ampak mislim, da se to zgodi vsaki ekipi. Vzponi so bili dobri, padci pa niso bili predolgi. Pred sezono smo si zadali cilj, da bi osvojili 100 točk, kar smo tudi naredili. Žal se nam je naslov divizije na koncu izmuznil, za kar smo bili najbolj krivi sami, ampak mislim, da smo z našo sezono lahko kar zadovoljni," je črto pod sezono potegnil 28-letni Hrušičan.

"Kar se tiče rotacij skozi samo sezono, je to čisto nekaj normalnega. To je dolgo obdobje, tako da do rotacij vedno pride. Ko se zmaguje oziroma ko smo v nizu zmag, je rotacij manj, ko pa pride do kakšnih padcev, pa se te rotacije pospešijo oziroma so malo bolj pogoste. S kom sem se najbolje ujel? Največ časa sem v napadu preživel z Milanom Lucicem, kar je zelo dobro. Mislim, da bomo tako začeli tudi v končnici. Kar se tiče vsega tega, so tudi poškodbe razlog za padce, a glede na to, da imamo veliko kakovostnih igralcev, to zagotovo ne sme biti izgovor. Vsi mladi, ki so letos prišli k nam, so opravili tisto, kar se je od njih zahtevalo. Vsi so odigrali zelo dobro in tako bomo morali odigrati tudi v končnici," je nadaljeval Kopitar.

Kopitar je s sezono zadovoljen, čeprav se mu je osebni cilj, da bi na tekmo povprečno dal vsaj eno točko, na koncu izmuznil za zgolj osem točk: "Daleč od tega, da bi bil razočaran! Ni skrivnost, da sem imel slabši začetek oziroma da se točke niso nabirale tako kot proti koncu. Mislim pa, da je zdaj čas, ko se te statistike in zmage enostavno pozabijo. Zdaj, ko pride končnica, štejejo samo zmage. Že nekajkrat sem povedal, da mi pomeni največ to, da smo zmagali. Če se postavim ob bok kakšnemu vrhunskemu igralcu, ki je že igral v našem klubu, je to super, ampak poudaril bi, da na koncu štejejo samo zmage in naslovi. Lahko se pohvalim z dvema in to so tiste številke, ki mi pomenijo največ."

anze kopitar re
Reuters

O končnici pa je dejal, da so kralji sposobni prestaviti igro v višje obrate: "Glede na predstave na naših zadnjih nekaj tekmah, mislim, da gremo lahko vsaj eno prestavo višje. Vsi znotraj garderobe vemo, da lahko in da bomo morali igrati veliko bolje, kot smo na zadnjih tekmah. Če hočemo iti do cilja, bo treba igrati boljše. Kar pa je najpomembneje je to, da vemo, da lahko igramo dobro in spet osvojimo naslov."

Najprej je na vrsti San Jose. Na vprašanje, ali mu je žal, da se je redni del tako zasukal, kot se je, pa je odgovoril: "Žal? Kaj pa vem. Morda samo zaradi tega, ker bi lahko sami krojili svoj izkupiček, to pa se nam je izmuznilo iz rok. Vsi vemo, da ko enkrat prideš v končnico, so vse ekipe zelo dobre. Ne glede na to, proti komu igraš v prvem krogu, moraš igrati najboljši hokej. Nasprotnik je že poznan, treba bo igrati dober hokej, kako se bo izteklo pa bomo videli."

"Kakršnakoli napoved je zelo težka. Kot sem že rekel, vsaka ekipa, ki se uvrsti v končnico, je zelo dobra. Stvari se lahko zelo hitro obrnejo z 0:3 na 4:3, kar smo tudi že dosegli. Kar je konstanta je to, da je v tem času treba igrati najboljši hokej. Verjamem v našo ekipo, vem, da ima tudi San Jose še malce kislega priokusa iz zadnje serije. A tako je, šport je tak, zgodi se lahko marsikaj. Dejstvo je, da gremo v serijo zelo optimistično in da jo bomo odigrali po najboljših močeh."

O tradiciji puščanja brade pa je dejal: "Jaz imam tak ritual, da brado pustim rasti po tisti tekmi, ko si zagotovimo nastop v končnici. Mislim, da skupnega britja torej ne bo."

Na koncu je beseda nanesla še na vprašanje o Kopitarjevem štirinožnem prijatelju Gustlu. Letos je izgubil naziv najprikupnejšega hišnega ljubljenčka LA Kings. V finalu ga je premagala psica Emma, katere lastnik je Tanner Pearson, s katerim se sicer dobro razumeta. Na vprašanje, ali so se odnosi po tem finalu kaj spremenili, pa je Kopitar odgovoril: "Ne, ne, odnosi se zagotovo niso nič spremenili. Če že kaj, potem nas bo zaradi zmage moral peljati na večerjo. Lahko pa povem, da je bil Gustl zadovoljen tudi z drugim mestom in da še vedno maha z repom tako, kot je do zdaj."

Značke: kopitar, nhl

Članki iz rubrike