Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 05.02.2016 10:14:29

Matjaž Kopitar: Človeška zadnjica je narejena le za en stol

Nikola Miljković
Vzel si je veliko časa in še nekaj mu ga bo ostalo, da se bo lahko dobro pripravil na nov velik izziv.

Matjaž Kopitar si je namreč našel novo službo, z naslednjo sezono pa bo prevzel vajeti švicarskega drugoligaša Martigny.

"Zimski spanec" se bo končal tudi za našega nekdanjega selektorja. Matjaž Kopitar bo poleti po dobrem letu znova nastopil službo. Trener, ki je z našo reprezentanco dosegel najboljši rezultat v zgodovini Slovenije, ko se je z risi najprej uvrstil na olimpijske igre, nato pa v Sočiju osvojil sedmo mesto, se bo tretjič v karieri dokazoval kot šef klopi klubskega kolektiva. Po delu glavnega trenerja pri Mariboru in Jesenicah, ki jih je vodil v njihovi debitanski sezoni v ligi EBEL, ter vodenju risov, od katerih je roke dvignil lani maja po SP elitne divizije v Ostravi, bo čez dobrega pol leta trenerski krst doživel v Švici.

matjaz kopitar ap
Arsen Perić

"Že nekaj časa se vleče, pravzaprav že od leta 2011, ko sem komajda dobro sedel na selektorsko klop. A takrat nisem hotel imeti občutka, da sedim na dveh stolčkih. Po OI so imeli v Martignyju spet potrebo nekaj menjati, spet so se obrnili name, a se iz istega razloga nisem želel izpostavljati in prevzeti še te vloge, ker mislim, da je človeška zadnjica narejena le za en stol," je dejal Kopitar, ki nam je v času, ko je delal kot selektor, večkrat dejal, da na njegov naslov prihajajo take in drugačne ponudbe.

V lepem spominu mi je ostala jeseniška zgodba iz prvega leta v ligi EBEL, ko smo bili
uspešni, ko se je dobro delalo.

ZAČUTIL, DA TO NI TO
Po odstopu s selektorskega položaja se je Kopitar odločil za brezdelje, čeprav je bilo znano, da bo letos poleti s sinom Anžetom in Tomažem Razingarjem sodeloval pri njuni hokejski akademiji. A to očitno ni bilo dovolj. "Zdaj, po vseh teh mesecih, sem čutil, da to ni to, da bi rad še nekaj delal. V lepem spominu mi je ostala jeseniška zgodba iz prvega leta v ligi EBEL, ko smo bili uspešni, ko se je dobro delalo. Pretehtal je tudi nekajdnevni obisk v Martignyju, da sem videl ekipo, videl, da je mogoče iz te nekaj narediti. Ekipa se bo seveda delno spremenila, a kljub temu je bil prvi vtis v mestu zelo v redu, zato sem se tudi odločil za ta klub," je nadaljeval Kopitar, ki je v tretje Švicarjem le dejal da, čeprav je imel tudi zdaj še nekaj drugih ponudb: "A mislim, da sem se kar pravilno odločil."

matjaz kopitar nm
Nikola Miljković

VŠEČ MI JE, KER IMA EKIPA TAKO VISOKE CILJE
S klubom je podpisal dogovor za dve sezoni, toda to še ne pomeni, da bo moštvo vodil toliko časa. "Postavljeni so tudi pogoji, da moramo doseči določene stvari. Všeč mi je, da ima ekipa tako visoke cilje in pričakovanja, ker moraš biti v teh pogledih tudi samokritičen, saj če ničesar ne dosežeš, ne moreš biti tam," razmišlja Matjaž Kopitar, ki pravi, da se bo verjetno pripravam svojega novega moštva pridružil okoli 25. julija. S tem bo postal drugi slovenski trener v Švici, pred leti je v Švici v Oltnu kot trener deloval Albin Felc.

Članki iz rubrike