Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

bk
bk
0 26.01.2016 13:04:05

Muršak mož odločitve v St. Peterburgu (video)

Profimedia
Po koncu tedna, v katerem si je večina hokejistov, ki si kruh služijo v ligi KHL, lahko malo odpočila – razen tista peščica, ki je v soboto v Moskvi sodelovala na tekmi all star –, je v ponedeljek 22 klubov nadaljevalo boje v tem tekmovanju.

Med aktivnimi hokejisti je bil tudi slovenski reprezentant Jan Muršak, ki je s svojim CSKA-jem odigral že šesto zaporedno tekmo v gosteh, na kateri je ekipa iz ruske prestolnice prišla že do osme zmage. Tokratna je bila bolj posebna, saj se je moskovska zasedba odpravila v St. Peterburg, k velikim rivalom, hokejistom SKA-ja. Tudi tokrat so več kot 12 tisoč navijačem, ki so srečanje dveh vojaških moštev spremljali v živo, oklepniki postregli s sijajnim in napetim obračunom, v katerem so se na koncu popolnega izkupička veselili gostje, ki so zmagali s 3:2. CSKA je letos aktualnega prvaka Gagarinovega pokal sicer premagal že trikrat v štirih poskusih.


Pri tokratni zmagi je z zadetkom sodeloval tudi naš as, ki je celo dosegel odločilni gol. V 57. minuti je izkoristil igro z igralcem več ter tudi gnečo in zmedo pred domačimi vrati, ko je prišel do ploščka, mrežo pa je zatresel na svojevrsten način – s ploščkom je namreč iz skoraj mrtvega kota zadel Jarna Koskiranto, od čigar roke pa se je odbil v gol SKA-ja. CSKA je tako povedel s 3:1, domači so zadnji zadetek dosegli v zadnjih izdihljajih tretje tretjine.

134-26-mursak pm
Profimedia

Mariborčan je sicer tokrat igral nekaj več kot 16 minut, na gol sprožil pet strelov in dobil osem od 14 sodniških metov. Letošnjo sezono je Jan na 46 tekmah dosegel 14 golov in 21 podaj, njegova +/- statistika pa znaša kar +25, s čimer na tej lestvici zaseda prvo mesto v celotni ligi.

CSKA nova tekma čaka jutri v Rigi, medtem ko bodo preostali Slovenci znova igrali šele v petek. Slovan iz Bratislave bo z Rokom Tičarjem in Žigo Jegličem tekmoval v Novokuznecku, Medveščak Gašperja Krošlja pa v Novosibirsku.

Značke: muršak, cska, khl

Članki iz rubrike