Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

hu
hu
0 17.01.2016 18:11:36

Anže Kopitar: Moti me, da se je tako vleklo

Profimedia
Potem ko so namigi deževali ves teden in je bilo mogoče slutiti, da je podpis nove pogodbe slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja z Los Angeles Kings le še vprašanje časa, je v soboto najboljši slovenski hokejist tudi dejansko sklenil pogodbo. Za 80 milijonov dolarjev ostaja zvest kraljem še osem sezon.

"Občutki so zelo dobri, vesel sem, da je ta proces za mano, da se je vse skupaj končalo in da je pogodba podpisana. Glede pogodbe sem zelo vesel, da bom lahko še osem let nosil dres Kingsov, tu se zelo dobro počutim in zelo rad ostajam v klubu," je v pogovoru dejal Kopitar.

Kopitar je v ligi NHL do danes odigral 726 tekem, na teh je dosegel 230 golov in dodal 416 podaj. Osemindvajsetletnik je vso kariero onkraj luže zvest kraljem, s katerimi je v sezonah 2011/12 in 2013/14 osvojil Stanleyjev pokal. Stara pogodba se mu je iztekala z letošnjo sezono, o novi pa so intenzivneje v ZDA začeli poročati pred dnevi.

Priznal je, da so ga nekoliko presenetila dolgotrajna pogajanja, saj je pred sezono upal, da bo to poglavje kariere končal hitro. A, kot pravi Kopitar, je šport tudi biznis in zato se lahko takšne stvari tudi zavlečejo. "Nekako se mi je dozdevalo, da smo na pravi poti, da se premika v pravo smer, a kdaj točno bo prišel podpis, niti sam nisem vedel," je dejal slovenski hokejski as, ki je po vseh dolgih pogajanjih nazadnje za sam odločilni korak potreboval samo nekaj minut. Tik pred tekmo so ga namreč povabili v pisarne v Staples Centru in po petih minutah je bila pogodba sklenjena in podpisana. "Zamudil sem se samo pet minut za sam podpis. Pozneje so mi soigralci čestitali in bili veseli, seveda pa bo padla kakšna večerja," je nekaj okoliščin še razkril Kopitar.

"S pogodbo sem zelo zadovoljen, morda me moti samo, da je toliko časa trajalo vse skupaj, kar me je malo presenetilo. A konec koncev je vse, kot sem si zamislil," je dejal Kopitar in dodal, da se cilji z novo pogodbo ne spreminjajo: "Cilji se ne bodo spremenili, moje razmišljanje ostaja enako: osvojiti, upam, še kakšen Stanleyev pokal, enega, dva ... drugi cilji pa se ne spremenijo, tu gre korak za korakom, najprej uvrstitev v končnico, kar pa je razred zase."

Osemindvajsetletni Kopitar je tako postal drugi najbolje plačani slovenski športnik v zgodovini. Pred njim je le košarkarski zvezdnik Miamija Goran Dragić, ki je leta 2015 podpisal petletno pogodbo za 85 milijonov dolarjev oziroma približno 17 milijonov dolarjev na sezono. Postal je tudi tretji najbolje plačani igralec v ligi NHL. Pred njim bosta le hokejista Chicaga Jonathan Toews in Patrick Kane.

Anže Kopitar bo letos slavil deseto obletnico svoje prve tekme v ligi NHL. Prvo je namreč odigral že 6. oktobra 2006; proti Anaheimu je celo dvakrat zadel v polno. Vseskozi je bil zvest eni ekipi, Los Angeles Kings, v zadnji sezoni je zaslužil 7,5 milijona dolarjev.

Članki iz rubrike