sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 04.03.2015 08:18:39

Kopijeve tri za prekinitev negativnega niza (video)

Reuters
Ekipa Los Angeles Kings je v noči na sredo v gosteh premagala Edmonton Oilers s 5:2, Anže Kopitar pa je k zmagi prispeval gol in dve podaji. Kralji so s tem prekinili niz treh porazov.

Los Angeles in Edmonton sta palice prekrižala tretjič v sezoni. Prvo tekmo so kralji doma dobili s 6:1, drugo pa so v Alberti izgubili po kazenskih strelih s 3:2.

Že na začetku sta bila na preizkšunji oba vratarja, nekdanji član Los Angelesa Ben Scrivens in Jonathan Quick. Gostje pa so povedli v 9. minuti, ko je Kopitar podal nazaj na modro črto do Matta Greena, ki je s strelom od daleč premagal pokritega Scrivensa. Tik pred iztekom prvega dela so gostje že vodili z 2:0. Kopitar in Trevor Lewis sta začela protinapad, ki ga je slednji zaključil po Hrušičanovi podaji.

V 23. minuti sta hiter protinapad izvedla Tyler Toffoli in Jeff Carter, drugi pa je Scrivensa ukanil med nogama 18 sekund pred koncem Quickove kazni. V 34. minuti so domači zaostanek znižali, palico je v gneči pred golom uspešno podstavil Luke Gazdic.


Domači so na krilih zadetka zaigrali bolje, a ob izteku 37. minute jih je umiril četrti napad gostov, ki je tako izničil prejeti zadetek. Najprej je poizkušal Nick Shore, na koncu pa je od strani s klečečega položaja zadel Clifford za 1:4.

V zadnji tretjini je po kombinaciji branilcev plošček v napad popeljal Kopitar, ki je iz zapestja ustrelil od daleč in s trinajstim zadetkom v sezoni poskrbel za vodstvo Kraljev s 5:1. Končni izid je v 46. minuti postavil nekdanji kralj Teddy Purcell.

"To je bila ena tistih bolj popolnih tekem v zadnjem času. Zadnje tedne nam ni šlo dobro, izgubljali smo in tokrat smo nujno potrebovali zmago. Zdaj sta glede na čas v letu in na naš položaj na lestvici potrebni vsaki dve točki, ki jih lahko dobimo. Veliko bo odvisno samo od nas, nikakor pa si ne želimo, da bi o naši usodi odločala druga moštva," je po tekmi povedal Kopitar.

Kralji so po treh porazih prišli do zelo pomembne zmage v boju za končnico. Serija tekem proti ekipam iz Kanade se za Los Angeles nadaljuje čez dva dni v Staples Centru, ko bodo palice prekrižali z Montrealom.

IZIDI
New Jersey Devils - Nashville Predators     3:1
Columbus Blue Jackets - Washington Capitals 3:5
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs      2:3
Dallas Stars - New York Islanders           3:2 - podaljšek
Edmonton Oiler - Los Angeles Kings          2:5
Anže Kopitar: gol in dve podaji za Los Angeles Kings
Philadelphia Flyers - Calgary Flames        2:3 - podaljšek
Tampa Bay Lightning - Buffalo Sabres        3:0
Minnesota Wild - Ottawa Senators            3:2 - kazenski streli
Arizona Coyotes - Anaheim Ducks             1:4
Vancouver Canucks - San Jose Sharks         2:6

Članki iz rubrike