Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 22.04.2024 19:34:11

Risi jutri v Francijo, odločitev glede 'Nemcev' še ni padla

Luka Vovk
Slovenska hokejska reprezentanca ta teden končuje priprave na svetovno prvenstvo divizije 1A v Bolzanu. V sredo in četrtek bo imela še zadnji pripravljalni tekmi s Francijo, nato pa bo odpotovala na prizorišče SP, kjer jo prva tekma čaka v nedeljo opoldne proti Južni Koreji.

Slovenska hokejska reprezentanca je dobila vse štiri prijateljske tekme doslej. V Bytomu je prejšnji teden dvakrat, s 3:1 in 2:0, premagala Poljsko. Pred tem je bila boljša tudi od Avstrije, v Beljaku s 6:0, v ljubljanskem Tivoliju - to je bila edina domača tekma pred SP - s 5:2.

Selektor Edo Terglav je bil z opravljenim zadovoljen. "Bilo je tako, kot smo načrtovali prve tri tedne. Zelo sem zadovoljen, fantje so zelo angažirani. Kar se dogovorimo, to naredijo. Rezultat na teh tekmah ni bil v ospredju, bolj me je zanimalo, kako fantje reagirajo. Menjavali smo igralce, in vsakič, ko smo naredili spremembo, je bil rezultat še boljši. Zelo sem zadovoljen z dosedanjim delom," je na današnjem druženju s sedmo silo na Bledu dejal slovenski strateg.

Terglav za zdaj ne bo krajšal seznama igralcev. Z njega bo sicer odpadel četrti vratar Luka Kolin (a bo šel še v Pariz zaradi bolezni Gašperja Krošlja), ne bo več pa računal niti na Luko Gomboca, ki je kot član celovške ekipe nastopal v finalu lige ICEHL, a ni prav veliko igral.

hokej slovenija reprezentanca sabolic 24 lv
Luka Vovk

Za zdaj ostaja odprto vprašanje "Nemcev", četverice igralcev, ki bi bili sicer nosilci igre, a z Bremeravnom igrajo v finalu nemške lige DEL (Blaž Gregorc, Žiga Jeglič, Jan Urbas in Miha Verlič).

"Igrajo še v petek, če bo to peta in odločilna tekma. Rekli smo, da bomo čakali do sobote. A po pravici povedano .. za njih bo zelo težko, če bodo prišli takoj po koncu. Bomo videli. Že prej pa smo rekli, da gremo v Francijo z več igralci, če se kaj zgodi. A lahko je tudi kakšno presenečenje v ekipi. Računal sem, da bi bili mlajši zraven bolj za nabiranje izkušenj, zdaj pa bo morda kdo tudi zraven na prvenstvu," je dejal Terglav in dodal: "Zdaj o tem ne razmišljam, ker ne bi bilo fer do teh, ki so tu. Moramo pa tudi paziti na moštveni duh, da ga ne razbijemo. Odločitev bo padla povsem na koncu."

Slovence ti zadnji tekmi čakata v pariškem predmestju Cergy 24. in 25. aprila. Po Parizu pa bodo hokejisti neposredno odpotovali na prizorišče SP. Danes je ekipa trenirala na ledu v Borovljah, za torek je selektor pred odhodom v Francijo napovedal samo suhi trening, saj imajo za sabo naporen ritem treningov, tekem in potovanj.

Prav tako ni večjih zdravstvenih težav, z izjemo kolena Kena Ograjenška, ki jo je skupil na Poljskem in je danes opravil zdravniški pregled.

Kapetan bo letos na SP izkušeni Robert Sabolič. "Za nami je že večji del priprav, čakata nas še dve tekmi. So še malenkosti, ki jih moramo opraviti, sicer pa igramo kar dobro. Drugi tretjini proti Poljski sta bili slabši, a je bilo drugače v redu. Lahko še dvignemo igro za SP," je o dosedanjem delu priprav dejal igralec, ki bo prvič nosil črko C na dresu na velikem tekmovanju.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike