franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 10.02.2024 00:27:48

Slovenci še drugič ugnali Italijane

alesfevzer.com
Slovenska hokejska reprezentanca je dobila še drugo prijateljsko tekmo z Italijo v dveh dneh. Potem ko je v Bolzanu v četrtek zmagala s 5:1, je bila v petek v Val Gardeni po kazenskih strelih boljša z 2:1 (0:0, 1:1, 0:0; 1:0).

Za slovensko izbrano vrsto sta bili tekmi v Italiji predzadnji test na poti priprav na drugoligaško SP. To bo konec aprila in v začetku maja gostila prav Italija oziroma Bolzano, kjer so izbranci selektorja Eda Terglava zmagali v četrtek. Dobili pa so tudi današnjo drugo tekmo, a šele po kazenskih strelih.

Selektor Terglav je za tokratni zbor, potem ko je novembra v Budimpešti preizkušal predvsem novince in mlade igralce, že povabil tudi del standardnega jedra ekipe. Na mini turneji so nastopili tudi nekateri mladi, ki so se v tej sezoni že izkazali v selekciji U20 in iščejo priložnost za skok v člansko ekipo.

Po četrtkovi učinkoviti predstavi, v kateri je večinoma branil Gašper Krošelj, je tokrat Terglav med vratnici poslal Matijo Pintariča.


Po prvi tretjini brez zadetkov so do vodstva prišli Italijani, ki so v drugi izkoristili "power play". A je še v tem delu igre za izenačenje poskrbel Jan Ćosić.

Ker zadetkov v zadnji tretjini ni bilo, malenkostno terensko premoč so pri razmerju strelov sicer imeli Slovenci (skupno 30-27), sta ekipi igrali podaljšek, a tudi ta še ni prinesel odločitve. Pri kazenskih strelih pa je bil kot edini v drugi seriji uspešen Ken Ograjenšek, ki je tako odločil tekmo.

Naslednjič se bodo slovenski hokejisti zbrali že na pripravah pred SP. Začetek teh pri Hokejski zvezdi načrtujejo za začetek aprila, a je veliko odvisno tudi od tega, kako uspešni bodo igralci v klubih oziroma kako hitro bodo ostali brez tekmovalnih obveznosti. SP pa bo nato v Bolzanu potekalo od 28. aprila do 4. maja, poleg Slovenije in Italije se bodo za elitno skupino borili še Južna Koreja, Romunija, Japonska in Madžarska.

Italija - Slovenija 1:2 (0:0, 1:1, 0:0; 0:1)

Dvorana Pranives, gledalcev 800, sodniki: Lazzeri, Pinie (glavna), Brondi, Cristeli.
Strelci: 1:0 Larkin (Frigo, Tedesco, 26.), 1:1 Ćosić (Macuh, 36.); kazenski strel: Ograjenšek za Slovenijo.
Kazenske minute: Italija 9, Slovenija 10.

Značke: hokej, slovenija

Članki iz rubrike