Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

STA
STA
0 26.05.2021 22:06:23

Prvi poraz Nemcev in prvi zmagi Kanadčanov in Britancev

Reuters
Na današnjih tekmah na svetovnem prvenstvu elitne skupne v hokeju v Latviji je prvi poraz doživela Nemčija, ki jo je s 3:2 premagal Kazahstan. Rusi so s 3:0 odpravili Dance, šele prvo zmago pa so dosegli Kanadčani, ki so s 4:2 premagali Norveško. Prav tako prvič pa so se veselili Britanci po zmagi nad Belorusijo s 4:3.

Nemci so tekmovanje v Rigi odlično začeli in nanizali tri zmage, toda danes ni šlo. Ne le, da so izgubili, zaradi poškodbe je vprašljivo nadaljevanje za njihovega mladega aduta Lukasa Reichela.

Kazahstan pa še naprej preseneča, dosegel je že tretjo zmago, prvo v rednem delu tekem, in ima že sedem točk. Za slavje s 3:2 ima največ zaslug Pavel Akolzin, ki je v 56. minuti dokončal preobrat in postavil piko na i.

Drugačno pot na SP ubirajo Kanadčani, ki so šele v četrtem nastopu prišli do prve zmage. Tudi tokrat niso blesteli, po izenačenju Matsa Rosseliija Olsena sredi tekme pa sta nato za tri točke poskrbela Andrew Mangiapane in Adam Henrique, ki je pred tem že dosegel prvi gol svoje ekipe.

kanada hokej 21 re
Reuters

Britanci pa so se tudi razveselili prve zmage; za tri točke so premagali Beloruse. Po golu mika Hammonda v 48. minuti, ko je bil izid 4:1, je že kazalo na lahko zmago, toda njihovi tekmeci so se še vrnili, v 58. minuti znižali na 3:4, a potem niti ob igri brez vratarja Dannyja Taylorja niso izsilili podaljška.

Ruska zasedba je sicer na koncu zanesljivo zmagala. Sebastian Dahm je ustavil 28 od 31 ruskih poskusov, premagali pa so ga Ivan Morozov, Dmitrij Voronkov in Aleksander Barabanov.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike