pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 07.04.2019 20:40:55

Slovenke tretjič zmagale na SP in so še vedno v igri za NAPREDOVANJE v višjo divizijo!

HZS
Slovenska ženska hokejska reprezentanca je v tekmi 4. kroga svetovnega prvenstva divizije II (skupina A) v škotskem Dumfriesu po kazenskih strelih premagala Severno Korejo s 4:3 (1:1, 2:2, 0:0; 1:0) in dosegla tretjo zmago na SP.

Slovenke so po začetnem porazu, ko so po kazenskih strelih klonile proti Španiji, nanizale tri zmage. Najprej so premagale domačinke Britanke s 4:2, v petek še Avstralijo s 6:1, danes pa še Severno Korejo.


Slovenke so si do polovice tekme priigrale prednost dveh golov, zadeli sta Eva Dukarič (2.) ter dvakrat Sara Confidenti (24., 29.), a prednosti niso zadržale, Korejke so še v drugi tretjini izenačile. V zadnji tretjini in podaljšku ni bilo golov, pri kazenskih strelih pa so bile boljše Slovenke; zadele so Gaja Pezdir, Julija Blazinšek in Confidentijeva za končnih 4:3.

Slovenke imajo po še nepopolnem 4. krogu na prvem mestu lestvice zdaj devet točk, druge so Mehičanke s sedmimi, tretje pa Korejke s šestimi. Slovenija ima še možnosti za končno prvo mesto in napredovanje v višji kakovostni razred, zadnjo tekmo pa bo igrala v ponedeljek ob 14. uri z Mehiko. Na tej tekmi mora zmagati, a hkrati risinje niso odvisne samo od sebe, temveč morajo na zadnjih dveh tekmah Španije (ta je v nedeljo zvečer igrala proti Veliki Britaniji) računati na morebiten "kiks" Špank.

Značke: hokej, sp, risinje, slovenija

Članki iz rubrike