zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 09.02.2019 22:18:20

Na Bledu za konec poraz po podaljšku

Jurij Kodrun
Slovenska hokejska reprezentanca je v tekmi 3., zadnjega kroga turnirja evropskega izziva na Bledu po podaljšku izgubila z Belorusijo z 2:3 (0:1, 1:1, 1:0; 0:1).

Slovenci so domači prijateljski turnir, ki je selektorju Ivu Janu že služil tudi kot dobra priprava na glavni cilj sezone, aprilsko drugoligaško SP v Kazahstanu, končali s porazom. Na Bledu so sicer dosegli še dve zmagi, pred tem so premagali Italijo (2:1) in Madžarsko (4:1), in osvojili prvo mesto.

Belorusija na Bled ni pripotovala v najmočnejši postavi, a kot je že pred tekmovanjem poudaril Jan, je turnir zanj predvsem priložnost, da vidi napredek novih reprezentantov in da lahko - potem ko je na prvem tekmovanju te vrste novembra v Belorusiji imel na voljo precej pomlajeno zasedbo - računa tudi na večino standardnih reprezentantov.

Na Bledu se je izkazal predvsem prvi slovenski napad, ki je po daljšem času spet zaigral skupaj, Žiga Jeglič-Robert Sabolič Rok Tičar, Slovenci pa so bili dokaj uspešni v napadu, medtem ko bodo morali v obrambi še odpraviti nekaj napak.

Danes je priložnost med vratnicama dobil še tretji vratar na turnirju Žan Us (v zadnjem hipu je vskočil namesto poškodovanega Luke Gračnarja), potem ko sta v četrtek in petek branila Gašper Krošelj in Matija Pintarič.

Slovenci so bili v prvi tretjini v podrejenem položaju, tekmeci so si pripravili več priložnosti, a se je Us večkrat izkazal, le v 14. minuti je bil nemočen. Pozneje pa je tekmecem ubranil še poskus po hitrem samostojnem prodoru. Na slovenski strani je imel najlepšo priložnost Rok Tičar, a odbitega ploščka z enega metra ni spravil v skoraj prazno mrežo, pozneje pa sta zapretila še Nik Simšič in Matic Podlipnik.



V nadaljevanju so domači stopnjevali ritem in prevzeli pobudo, niso pa bili učinkoviti. Ne David Rodman, ne Miha Zajc, ne Miha Verlič niso našli poti ploščku v mrežo, vratar Belorusije Aleksander Borodulja pa je imel tudi v nadaljevanju veliko dela.

Kazalo je, da Slovenci kljub stopnjevanju pritiska ne bodo zadeli, a je nato v 34. minuti pred golom Zajc spretno preusmeril plošček v mrežo. Dve minuti zatem je Podlipnik zadel okvir gola, sledil pa je hladen tuš za domače, saj so gostje po eni redkih priložnosti v tem delu po protinapadu spet povedli. Že pred koncem tekme pa so Slovenci ostali brez Jana Urbasa, ki je zaradi poškodbe prepone dvoboj predčasno končal.

V zadnjo tretjino so domači krenili z jasno željo po izenačenju in preobratu, a so bili tekmeci dovolj trdni, da kljub pritisku zadetkov ni bilo, Slovenci pa so imeli še težave z izključitvami. Nato pa je Zajc v 48. minuti podvojil svoj strelski izkupiček večera in z močnim strelom po podaji Gregorja Koblarja poskrbel za 2:2.

Ker novih zadetkov do konca rednega dela ni bilo, sta ekipi odigrali še podaljšek; v tem pa so bili po dveh zapravljenih priložnostih Slovenije po protinapadu uspešni gostje.

Slovenija - Belorusija    2:3 (0:1, 1:1, 1:0; 0:1).

Bled - Ledena dvorana, gledalcev 600, sodniki: Juhasz (Madžarska), Trilar (Slovenija, glavna), Hribar, Bergant (oba Slovenija).

Strelci: 0:1 Suško (Gostev, 14.), 1:1 Zajc (Jeglič, Tičar, 34.), 1:2 Mohorev (39.), 2:2 Zajc (Koblar, 48.), 2:3 Grecki (Suško, Goroško, 64.).
Kazenske minute: Slovenija 10 + disc. kazen igre (Hebar), Belorusija 8 + 10 + disc. kazen igre (Kaznadej).

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike