Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

STA
STA
0 04.04.2018 22:26:45

Slovenke izgubile z Britankami

Slovenska ženska hokejska reprezentanca je v tekmi četrtega kroga domačega svetovnega prvenstva divizije II (skupina A) v Mariboru klonila proti Veliki Britaniji z 1:4 (0:1, 0:2, 1:1).

Slovenske hokejistke so doživele tretji poraz na tekmovanju, s tremi točkami pa so pred zadnjim krogom na četrtem mestu.

Po zmagi s 6:0 proti Mehiki, ki na tem SP po štirih krogih še nima točke, so izbranke selektorja Acija Ferjaniča izgubile naslednje tri tekme. Najprej tesno z eno od dveh favoriziranih ekip Nizozemsko z 1:2, nato je sledil še tesen poraz s Severno Korejo (4:5), danes pa so Slovenke morale priznati premoč še drugi ekipi z vrha lestvice, Veliki Britaniji.


Domače igralke so morale po pričakovanjih trdo delati v obrambi, njihove tekmice so imele terensko premoč in bistveno več strelov na vrata (ob koncu 51-16). A vratarka Pia Dukarič je večino ustavila, klonila pa je v 17. ter potem še v 22. in 25. minuti. Britanke so premoč spet kronale z zadetkom v 49. minuti, ko so dokončno potrdile zmago. Niso pa ohranile nedotaknjene mreže, za kar je na slovenski strani poskrbela Sara Confidenti pet minut pred koncem.

V današnjih preostalih tekmah je Nizozemska s 7:0 premagala Mehiko, Severna Koreja pa s 3:1 Avstralijo.

Po dnevu premora v četrtek se bo SP nadaljevalo in končalo z zadnjim krogom v petek. Ob 16.30 bosta še neporaženi Nizozemska in Velika Britanija v medsebojnem obračunu odločali o prvem mestu in napredovanju v višji razred, SP pa bodo s tekmo ob 20. uri končale Slovenke in Avstralke.

Članki iz rubrike