pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Delovna akcija Njena.si

Delovna akcija: Zgodba Potrčevih razjokala ...

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
0 13.02.2018 11:38:20

Še en ŠKANDAL, ki je tokrat razjezil ameriške hokejistke! Olimpijski komite zahteva, da NEMUDOMA ODSTRANIJO ...

Reuters
Mednarodni olimpijski komite (Mok) je od ameriške ženske hokejske reprezentance zahteval, naj odstrani podobo Kipa svobode z obraznih mask dveh vratark, češ da je to v nasprotju s pravili Moka glede političnih simbolov.

Kot poroča ameriški časnik USA Today, poskušajo ameriški hokejski funkcionarji zadevo rešiti pred današnjim obračunom Američank z olimpijskimi športnicami iz Rusije v hokejskem centru Kwandong. V skladu s pravili Moka na nobenem kosu oblačil ali opreme ne sme biti besed ali besedila nacionalne himne, motivacijskih besed, političnih sporočil ali sloganov, povezanih z nacionalno identiteto.


Nicole Hensley, ki je z ameriško reprezentanco osvojila zadnja dva naslova svetovnih prvakinj, ima na levi strani svoje obrazne maske naslikano veliko podobo Kipa svobode. Alex Rigsby ima podobo kipa na bradi maske. Nobena od njiju v Pyeongchangu še ni nastopila, saj je na prvi tekmi na hokejskem turnirju proti Finski ameriška vrata branila Maddie Rooney.

Tudi vratar ameriške moške hokejske reprezentance Ryan Zapolski je dejal, da se je soočil s številnimi omejitvami pri dizajnu čelade. "Veliko omejitev je pri tem. Letos nismo mogli narediti veliko," je povedal. "Govoril sem s tipom, ki jo je pobarval, tuhtala sva kakšen teden in dal mi je skico in hotel sem zvezde in črte na vrhu. Bilo je precej preprosto in gre dobro skupaj z našimi dresi," je dodal.

Značke: zoi 2018, hokej

Članki iz rubrike