pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Delovna akcija Njena.si

Delovna akcija: Zgodba Potrčevih razjokala ...

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
0 12.02.2018 14:26:18

Američani zavračajo očitke, o slovenskih hokejistih pa govorijo v presežnikih

Reuters
Hokejska reprezentanca ZDA bo v sredo prvi tekmec Slovenije na olimpijskih igrah v Pyeongchangu. Čeprav ne bo nastopila v najmočnejši postavi, pa so igralci, ki so v Južni Koreji, prepričani, da lahko pridejo visoko.

Na tej poti bo seveda ekipa ZDA morala dobiti čim več tekem, v ameriškem načrtu je prva zmaga že na uvodni tekmi proti Sloveniji. Američani so se predstavili danes na novinarski konferenci v Pyeongchangu. Trener Tony Granato je na olimpijskih igrah prvič po Calgaryju 1988, ko je bil član ameriške reprezentance, pravi pa, da je mik olimpijskih iger večen, ne glede na to, v kateri vlogi se znajdeš.

"Ni lepše priložnosti, da predstavljaš svojo državo, pa navsezadnje ni pomembno, ali to počneš na ledu ali ob njem," pravi trener Američanov. V ameriški ekipi ostro zavračajo očitke, da so zbrali nekonkurenčno moštvo, ker so zaradi odsotnosti zvezdnikov NHL posegli po igralcih, ki sicer najbrž z redkimi izjemami ne bi prišli na OI. "Dobro smo se imeli med pripravami, zaupamo ekipi, ki smo jo izbrali. Prepričan sem, da se bodo fantje dobro borili in da bodo ponosno predstavljali našo državo," je trdno odločen strateg ZDA.

Nekaj besed je namenil tudi prvemu tekmecu Sloveniji: "Vemo, da so močna ekipa, dobra drsalna ekipa. Hitri so in bodo pomenili dober izziv že na začetku turnirja." Kapetan ekipe je Brian Gionta, ki bo pri 39 letih drugič oblekel dres ameriške olimpijske ekipe, prvič po 12 letih premora. "Zelo se že veselim. To je lepa priložnost, še posebej za igralca v mojih letih. Pričakujem, da mi bodo igre veliko dale," pravi dolgoletni NHL-ovec, ki zdaj igra v ligi AHL za Rochester.

"Poznamo jih, ogledali smo si posnetke z njihovo igro. Zelo hitri so, dobri s ploščkom in nam bodo predstavljali kar velik izziv," pravi o Slovencih, o ZDA pa meni, da imajo ekipo, ki lahko poseže po medaljah, vendar bo treba počakati na prve tekme.



"Super se počutim, mladeniči okrog mene poskrbijo, da se tudi sam počutim mlajšega in je vse v redu. Prepričan sem, da se vsi poistovetimo z igrami, za vsakogar je to izpolnitev sanj. Radi bi čim bolje začeli, seveda po možnosti z zmago, bomo pa videli 14. februarja," pravi o olimpijskem izzivu ameriški veteran.

"Odkar sem bil otrok, sem sanjal o nastopu na igrah. Zdaj ni nič drugače, še vedno se počutim tako. Tu se odlično počutim, vse je super, olimpijska vas, dogajanje, prizorišča," je Gionta že poln olimpijskega vzdušja.

"Slovenija je hitra, izkušena. Igral sem z Blažem Gregorcem v Pardubicah, zato vem, da je ekipa močna in dobra, imate tudi izkušenega vratarja. Ne bo lahko," pa pravi 31-letni vratar Brandon Maxwell.

"Za vse nas bo to nova zgodba. Moštvo je na novo sestavljeno, a vsi bomo dali vse od sebe za svojo državo. Nimamo veliko izkušenj na olimpijskem področju, zato ne vem, kaj pričakovati. A delali smo trdo, zato sem prepričan, da bomo uspešni. Tukaj se izjemno počutim. Ko so me vpoklicali v ekipo, je bil to super trenutek in res se veselim teh iger. Naš cilj? Mar ni cilj vsakogar na olimpijskih igrah zlata medalja?" je napovedal Maxwell, ki je kot svojo povezavo s Slovenijo navedel še, da dobro pozna nekdanjega slovenskega vratarja Klemna Mohoriča.

Značke: zoi 2018, hokej

Članki iz rubrike