pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

marko stanković Njena.si

Talent Marko kaznovan zaradi nasilnega videa

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
0 11.02.2018 14:07:17

Hokejisti prihajajo k sebi, za Američane bodo že nared

HZS
Hokejiste na olimpijskih igrah prva tekma čaka 14. februarja, ko se bodo pomerili z Američani. Zdaj se navajajo na korejske razmere, po selitvi v olimpijsko prizorišče pa že redno trenirajo in se pripravljajo na svoj prvi nastop na teh igrah.

Hokejisti so na teh igrah, podobno kot je bilo na prejšnjih v Sočiju, nameščeni ločeno od preostalih slovenskih športnikov. Prebivajo namreč v obalnem mestu Gangneung, kjer je središče za športe na ledu (hokej, umetnostno in hitrostno drsanje, drsanje na kratke proge), v gorski del prizorišč pa zaidejo redko. Bili so na slavnostnem odprtju, dva dni pred tekmo pa so si prišli pogledat tudi slovensko hišo, ki je sicer za Slovence v gorskem delu postala nekakšno središče za druženje.

Jan Muršak bo na teh igrah kapetan izbrane vrste. Prvi test morda ni bil najboljši, čeprav so Slovenci zmagali v boju z gostitelji Korejci, ti so nedvomno pred domačimi igrami zelo motivirani in okrepljeni z naturaliziranimi Severnoameričani.

"Imeli smo težave s sestavljanjem tekme. Igramo dobro 40 minut, 20 minut pa nas stane, da naredimo dobro tekmo. Upam, da bomo lahko sestavili dobrih 60 minut. Ni težava samo nezbranost. Kondicijsko smo dobro pripravljeni, morda se preveč sprostimo in se šele potem, ko je prepozno, zavemo, da lahko bolje igramo. Verjamem, da bomo v sredo pravi," je o tekmi z južnokorejsko ekipo razmišljal Muršak.

"Glede na to, da je tekma v sredo, se nanje še nismo pripravljali. Bolj se osredotočamo na naš sistem, da bomo mi dobro odigrali čim bolje to, kar se dogovorimo. Američani brez NHL-ovcev teoretično ne bodo tako močni, ampak za nas bo proti njim težje igrati. Za večino so to prve igre, dobijo energijo, bolj se potrudijo, ne bodo nas podcenjevali, kot so nas igralci iz NHL, tako da bo morda celo težje," pa o prvem tekmecu, ekipi ZDA, ki bo nastopila brez največjih zvezdnikov, pravi Muršak.


O naslednjih tekmecih, Rusih, do sredine te sezone je tudi sam še igral v Rusiji, potem pa se je preselil na Švedsko, pa pravi: "So na papirju najmočnejša reprezentanca teh iger. So zelo močni, ne vidim nobene slabosti v njihovi igri, težko jih bo kdorkoli premagal. A mi se moramo skoncentrirati na svojo igro, dati vse od sebe in verjamem, da lahko koga tudi presenetimo."

Tudi izkušeni branilec Sabahudin Kovačevič meni, da testna tekma s Korejci - Slovenija jo je po zaostanku z 0:1 dobila tesno z 2:1 - ne pomeni prav veliko pred prvo pravo nalogo na igrah.

"Ta tekma ni pokazatelj ničesar. Mi smo igrali po zelo dolgi poti, fantje so spali mogoče dve uri. Vesel sem, da ni prišlo do kakšnih poškodb, do česar lahko v takšni situaciji hitro pride. A smo se vseeno vrnili in zmagali," je tekmo z Južno Korejo v Seulu, ki je bila sicer edini tekmovalni test za Slovence pred igrami, že pozabil Kovačevič.

Hokejisti so na svoji koži občutili, kakšna je prava zima v Koreji, saj imajo v obmorskem prizorišču vendarle nekoliko prijaznejšo klimo: "Tukaj je res bolj mračno in mrzlo, mi smo imeli zadnje dni sonček in prav prijetno počutje."

A testna tekma je že za slovensko izbrano vrsto, zdaj prihajajo na vrste priprave za Američane. "Imeli smo kar nekaj težav, ker smo skoraj takoj po prihodu v Korejo igrali tekmo, potem je sledila vožnja v vas, pa slavnostno odprtje in smo bili prve dni kar dobro 'razštelani'. A zdaj smo se že sestavili, opravili smo prve treninge in vse gre po načrtu. Ostajata še dva treninga, vse je že tako, kot mora biti. Obveznosti smo pustili za sabo in na treningih bomo postorili vse, kar še moramo."

Značke: zoi 2018, hokej

Članki iz rubrike