Mobilna verzija
STA
STA

Američani imajo novega hokejskega selektorja

Ameriška hokejska zveza je za selektorja reprezentance za olimpijske igre prihodnje leto v Pyeongchangu imenovala Tonyja Granata, ta čas trenerja univerzitetne ekipe Wisconsin, ki bo prvič glavni trener izbrane vrste ZDA.

Njegovi pomočniki bodo Chris Chelios, Scott Young, Keith Allain in Ron Rolston, so še sporočili iz ameriške hokejske zveze.

Granato bo imel težko delo z reprezentanco ZDA, ki ima z olimpijskih iger dve zlati, osem srebrnih in eno bronasto medaljo, saj vse kaže, da se spor med severnoameriško hokejsko ligo NHL in Mednarodnim olimpijskim komitejem (Mok) ne bo končal, tako da komisar lige Gary Bettman hokejistom iz NHL nastopa na OI 2018 ne bo dovolil. Prav to je eden od razlogov, da so Granatu zaupali selektorski položaj, saj ima veliko izkušenj z univerzitetno ligo.

Podobne težave bo imela pri sestavi reprezentance tudi Kanada, katere hokejisti so zadnji olimpijski prvaki iz Sočija 2014, ob tem naslovu pa jih ima v svoji malhi še osem ter štiri srebrne in dve bronasti medalji.

Značke: hokej , olimpizem , zoi