Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 26.06.2017 18:39:17

Kontrec razkril, zakaj ima Slovenija novega selektorja

Martin Metelko
Hokejska zveza Slovenije se je za zamenjavo Nika Zupančiča na mestu selektorja moške reprezentance s Fincem Karijem Savolainenom odločila zaradi slabega vzdušja in reakcij ekipe v zadnji reprezentančni akciji, so pojasnili na današnji novinarski konferenci HZS v Ljubljani. Finski strokovnjak bo Zupančiča zadržal v strokovnem štabu.

HZS in Savolainen sta sklenila enoletni dogovor o sodelovanju. Zupančič, ki se se je z reprezentanco uvrstil med svetovno hokejsko elito ter na zimske olimpijske igre, bo svoje delo nadaljeval kot pomočnik glavnega trenerja.

Savolainen, ki je slovensko reprezentanco vodil že v sezonah 2003/04 in 2004/05, v sezonah 2010/11, 2011/12 in 2012/13 pa z njo tudi sodeloval tudi v vlogi svetovalca, je po mnenju Hokejske zveze Slovenije ta čas najbolj optimalna izbira za mesto selektorja.

"Spoštujem Matjaža Kopitarja in Nika Zupančiča. V zadnjih letih smo z njima dosegli izredne rezultate. Odločitev, ki smo jo sprejeli, je bila zelo težka. Ocenil sem, da je bila sezona delno uspešna, delno pa ne. Ne samo zaradi zadnjega rezultata, ampak po reakciji in vzdušju v ekipi. Prišel sem do zaključka, da igralcem damo možnost po svežih odločitvah," je odločitev o selektorski zamenjavi na današnji novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil generalni sekretar HZS Dejan Kontrec.

"Časa ni, samo enkrat se bomo dobili, to je v novembru, ko bomo šli direktno v Francijo. Kari je zame skoraj domačin. Takoj sem ga kontaktiral, če je pripravljen sprejeti mesto prvega trenerja. V takšnem času je težko pripraviti ekipo, sprejeti pametne odločitve. Upam, da bodo igralci imeli čim boljše pogoje. Nik pa ostaja kot pomočnik selektorja," je še povedal Kontrec.



Ob tem je pojasnil, da strokovni štab reprezentance ostaja isti, le dodali so novega člana. Lahko pa se za kakšno zamenjavo odloči novi selektor. Ni še jasno, ali bo reprezentanci lahko še naprej pomagal Edo Terglav, ki bo za čas OI oziroma priprav imel klubske obveznosti v Franciji.

"Zame je velika čast, da se vračam v slovenski hokej. Imam lepe spomine. Položaj ni enostaven, izziv je velik. Treba je nekaj spremeniti v štabu. Nik bo nadaljeval delo z mano in mi pomagal. Spoštujem ga kot hokejsko legendo in trenerja. Mislim, da lahko dobro sodelujemo v tem projektu," je med drugim po skypu pojasnil Savolainen.

"Ni lahko, kadar te zamenjajo. Dejan je prišel do mene z idejo, da bi bilo dobro osvežiti strokovni štab. Ko je na plano prišlo ime Karija, ki je že delal z večino reprezentantov, sem si vzel nekaj časa za premislek. Po pogovoru s Karijem sem sprejel odločitev, da ostanem kot pomočnik. To bo pomagalo reprezentanci, takšne informacije bodo Kariju dobrodošle. Trudil se bom po najboljših močeh predati znanje, ki sem ga pridobil do zdaj. To mi bo kot trenerju prišlo prav v prihodnosti," je razložil Zupančič.

Zdaj že nekdanji selektor Slovenije pravi, da za zdaj še ni razmišljal o kakršnikoli trenerski vlogi v klubu, priznal pa je, da je z njim stik vzpostavila Olimpija.

Značke: hokej, slovenija

Članki iz rubrike