mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

hu
hu
0 26.06.2017 11:40:36

Kot strela z jasnega: Nik Zupančič nič več slovenski selektor, znan že njegov naslednik!

Drago Cvetanovič/HZS
Hokejska zveza Slovenije je s trenerjem Karijem Savolainenom sklenila enoletni dogovor o medsebojnem sodelovanju, na podlagi katerega bo Finec prevzel vodenje trenerskega štaba slovenske moške članske reprezentance. Dosedanji selektor Nik Zupančič bo svoje delo nadaljeval kot pomočnik glavnega trenerja, so sporočili iz Hokejske zveze Slovenije.

Vodstvo krovne hokejske organizacije se je za omenjeni korak odločilo po tehtnem premisleku in analizi nastopa slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu elitne divizije v Parizu. Kljub nedvomnim uspehom, ki jih je s slovensko izbrano vrsto v minulih dveh letih v Katovicah in Minsku dosegel dosedanji selektor Zupančič, je v prid omenjeni odločitvi pretehtalo dejstvo, da je do nastopa na zimskih olimpijskih igrah v Pyeonchangu in svetovnem prvenstvu divizije I-A v Budimpešti prihodnje leto na voljo premalo časa, da bi v sedanji sestavi trenerskega štaba odpravili pomanjkljivosti, ki so se pokazale ob zadnjem reprezentančnem zboru.


Vodstvo Hokejske zveze Slovenije se je zato odločilo za spremembo na čelu trenerske ekipe risov. Savolainen, ki je slovensko reprezentanco vodil že v sezonah 2003/04 in 2004/05, v sezonah 2010/11, 2011/12 in 2012/13 pa z njo tudi sodeloval tudi v vlogi svetovalca, je po mnenju Hokejske zveze Slovenije ta čas najbolj optimalna izbira za mesto selektorja.

Zupančič, ki je v vlogi selektorja reprezentance dosegel dva izjemna uspeha: ponovni uvrstitvi med svetovno hokejsko elito ter na zimske olimpijske igre, bo svoje delo nadaljeval kot pomočnik glavnega trenerja.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike