Mobilna verzija
nusa lesar Odkrito.si

Uroš Slak je bil zanjo odlična šola

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

Pujsa Pepa Svet24.si

Pujsa Pepa povzroča avtizem?!

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

martina ipša Njena.si

Martina Ipša divje hujša

Sylvester Stallone Njena.si

Znani igralec ogorčeno: Nisem mrtev!

bk
bk

Risi izvedeli, kje se bodo borili za nov preboj v elito

Reuters

Na današnjem kongresu IIHF so določili gostitelje prvenstev v naslednji sezoni.

Kot je bilo pričakovano bodo Slovenci elito vnovič lovili v Budimpešti.

Tam jih poleg boja z domačini Madžari, čakajo še spopadi z Italijani, Kazahstanci, Poljaki in Britanci. Turnir bo potekal v  športni Areni Laszla Pappa, ki sprejme 9000 navijačev.

Svetovno prvenstvo divizije 1A bo najverjetneje potekalo od 22. do 28. aprila 2018.

Slovenija bo sicer od 9. do 15. decembra 2017 na Bledu gostila svetovno prvenstvo v kategoriji do 20 let divizije 1B, kjer se bo naša izbrana vrsta U20 pomerila z reprezentancami Italije, Litve, Norveške, Poljske in Ukrajine.

hokej dres ris mm
Martin Metelko


Prav tako bo Slovenija od 7. do 13. aprila 2018 na Bledu gostila svetovno prvenstvo za ženske divizije 2A, kjer se bodo risinje borile skupaj z Avstralijo, Mehiko, Nizozemsko, Severno Korejo in Veliko Britanijo.

Reprezentanca mladih risov do 18 let bo, po osvojitvi prvega mesta na domačem svetovnem prvenstvu pretekli mesec na Bledu, od 2. do 8. aprila 2018 nastopila na svetovnem prvenstvu U18 divizije 1A v Rigi (Latvija), kjer bodo nasprotnice Danska, Kazahstan, Latvija, Nemčija in Norveška.

Kongres IIHF je gostiteljstvo Svetovnega prvenstva elitne divizije leta 2021 dodelil Latviji in Belorusiji. ki sta, z enim glasom prednosti, premagali Finsko.

Udeleženci kongresa so tudi potrdili predlog širitve ženske elitne divizije iz dosedanjih osem na deset članic, zaradi katere v letošnji in prihodnji sezoni v nižjih divizijah ne bo nazadovanj zadnjeuvrščenih reprezentanc.