Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

A.Ž.
A.Ž.
0 16.05.2017 08:20:28

Selektor Zupančič ostro nad svoje varovance: Kdorkoli bo užaljen, bo pač užaljen

Drago Cvetanovič/HZS
Slovenska hokejska reprezentanca se vrača domov brez zmage in z le eno točko, kar pomeni, da jo prihodnje leto čaka nastopanje v skupini B.

Selektor Nik Zupančič vsaj po svojih besedah ostaja za krmilom slovenske reprezentance, čeprav pravi, da bo treba marsikaj spremeniti. Demokracije se ne bodo več šli. "Moje videnje hokeja in naše mentalitete je, da sem veliko spodbujal samoodločanje, saj je igralec na ledu sam in tam mora sprejemati svoje odločitve. Seveda daš neke smernice, kako mora nekaj biti, a očitno pri nas ne gre preveč demokratično. Moj občutek je, da kot ekipa nismo sposobni biti preveč demokratični."

In kaj to dejansko pomeni? Se bo moralo tudi v slačilnici kaj spremeniti? "Očitno bo treba drugače. Bolj striktno. Kdorkoli bo po pogovoru užaljen, bo užaljen. To je povsem njegova pravica. A tako naprej, kot je šlo do zdaj, ne gre. Kdor se ne bo podredil ekipi, bo pač težko zraven. Upam, da se ti fantje tega zavedajo."

Nato pa še sila zanimiva izjava, da imajo v slovenski hokejski reprezentanci preveč vodij? Je lahko to sploh težava? Selektor v pogovoru za siol.net pravi, da zagotovo. "Morda jih imamo preveč. In potem si vsak stvari razlaga po svoje. Na koncu se sprašujemo, kaj zdaj, in težko najdemo odgovore. Slačilnica sama ni tako velika težava, a vse skupaj se mora zložiti, če želimo biti uspešni na takem tekmovanju."

Ni kaj, za risi je obupno prvenstvo, ki bo zagotovo pustilo rane. Zdaj je le na hokejski zvezi, da najde odgovorne in te težave v bodoče izkorenini. Smo namreč premajhen hokejski trg, da bi se obnašali tako zvezdniško. 

Članki iz rubrike