Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 16.05.2017 07:15:49

Izjave po tekmi Francija - Slovenija (4:1)

Reuters
Izjave po tekmi svetovnega hokejskega prvenstva elitne skupine v Parizu Francija - Slovenija (4:1).

Nik Zupančič, selektor Slovenije: "Pred zadnjo tekmo smo vedeli, da oboji igramo le za čast. Ritem je bil dober, imeli smo nekaj priložnosti, a je v drugi tretjini Francija znala zadržati plošček v naši tretjini, dosegli so gol z igralcema več. Potem so hitro dosegli še en gol, mi pa smo se trudili in skušali tudi doseči gol. Vratar Huet je dobro opravil svoje delo, s samo enim golom pa je težko kaj doseči. Čestitke Franciji."

Rok Tičar, igralec Slovenije: "Dobra tekma, dobro smo se pripravil, čeprav je bilo že proti Belorusiji vsega konec. Borili smo se, a smo bili spet prekratki. Francozi so realizirali svoje priložnosti, tako da je to en grenak konec nastopanja v tej skupini. Po soboti je bilo veliko razočaranje, a smo profesionalci, treba je bilo odigrati do konca. Dali smo vse od sebe, a smo žal spet izgubili."


Mitja Robar, igralec Slovenije: "Karkoli drugega kot resen pristop bi bilo nepošteno, tako do nas samih kot do navijačev, ki so še v Parizu. Imeli smo lepše priložnosti, a plošček enostavno ni šel v gol. Imeli so majhno prednost, nam pa enostavno ni šlo, da bi prišli nazaj v tekmo."

Aleš Mušič, igralec Slovenije: "Potihoma smo upali na kakšen boljši rezultat, a žal ni šlo. Trener je ponavljal, da moramo biti profesionalci do konca in s tem smo se seveda strinjali. Skušali smo odigrati kar najbolje, mislim, da je bilo kar v redu. Žal nisem zadel kazenskega strela, če bi, bi mogoče lahko naredili kaj več."

Dave Henderson, selektor Francije: "Vsakič, ko igramo s Slovenijo, je težko. Ima dobre igralce, ki so sposobni zadevati, mi pa imamo Cristobala Hueta, tekmo smo danes posvetili prav njemu. Končuje izjemno kariero, ob določenih trenutkih nas je rešil in na srečo nam je stekel 'power play'. Naredili smo nekaj napak, a je moštvo pokazalo dušo in srce."

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike