Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 15.05.2017 08:11:07

Slovenci za slovo od Pariza le popravljajo vtis

IIHF
Danes se bo za slovensko hokejsko reprezentanco končalo svetovno prvenstvo elitne skupine. V Parizu jo zvečer ob 20.15 čaka še tekma s Francijo, ki pa bo za Slovence pomembna zgolj za popravljanje slabega vtisa na dosedanjem delu prvenstva. Slovenija je namreč že pred zadnjim krogom izpadla iz elitne konkurence.

Ob pogledu na razpored prvenstva pred začetkom tekmovanja v Parizu je bil današnji dvoboj z gostitelji videti kot eden tistih, ki bodo odločali o obstanku ali pa ob dobrem razpletu tudi o boju za kakšna višja mesta. Ta predvidevanja so se uresničila zgolj za Francoze, ki pa po razpletu nedeljskih tekem tudi nimajo več možnosti za četrtfinale. Tekma bo tako imela bolj prestižen pomen.

Slovenci so tekmovanje končali razočarani. Že v soboto zvečer je bilo prvenstva po tekmovalni plati konec, saj je poraz z Belorusijo z 2:5 pomenil, da bodo Slovenci tudi ob morebitnem torkovem porazu Belorusije z Norveško končali na zadnjem mestu v svoji skupini.

Kljub temu so slovenski igralci in selektor Nik Zupančič napovedali, da se bodo skušali na zadnji tekmi dostojno posloviti od pariškega prizorišča in od elitne skupine, kjer jih ne bo vsaj eno leto. Zupančič je zatrdil, da so njegovi hokejisti profesionalci in da bodo svoj del naloge opravili po najboljših močeh.



Francozi so na tem prvenstvu precej uspešnejši, saj imajo po šestih tekmah sedem točk in tudi dve zmagi. Slovenci so še brez nje, najbližje so bili na uvodni tekmi proti Švici, ki so jo izgubili po kazenskih strelih, vse preostale, s Kanado, Norveško, Finsko, Češko in Belorusijo, pa so visoko izgubili.

V vratih bo tekmo po Zupančičevih napovedih začel Matija Pintarič, drugi vratar bo Luka Gračnar.

Današnja tekmeca sta sicer pogosta nasprotnika na uradnih tekmovanjih in prijateljskih tekmah, vendar se doslej še nikoli nista pomerila na SP elitne skupine. Slovenija je dobila zadnje štiri prijateljske dvoboje, nazadnje lani na Bledu z 2:1.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike