Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 09.05.2017 20:20:26

Prevzamem svoj del odgovornosti, ampak tudi igralci bodo morali svojega

Drago Cvetanovič/HZS
Slovenski hokejisti po težkem porazu z Norveško razumljivo niso bili dobre volje.

Glavno oceno po porazu z 1:5 je podal selektor Nik Zupančič: "Na kratko, boljša ekipa je zmagala. Bili so bolj lačni zmage, boljši predvsem v prvi tretjini, v zadnji pa so igrali dovolj pametno, da nam niso dovolili možnosti. Spet je bil slab start, kljub pripravi na to. Težko je premagati katerokoli ekipo, če ne igramo popolni v smislu, da dajo vsi vse od sebe. Danes polovica ekipe ni bila pripravljena na to, kar se je dogajalo, tudi fantje bodo morali prevzeti odgovornost. Jaz sem prvi, ki jo prevzemam za vse, kar se dogaja z reprezentanco, a tudi fantje bodo morali kaj spremeniti do naslednje tekme."

Jan Muršak, prvi slovenski zvezdnik na tem prvenstvu, ni bil prav nič manj razočaran. "Verjamem, da smo dovolj dobri, da lahko igramo z Norvežani, a tega nismo pokazali. Osredotočiti se moramo nase, da odigramo tako, kot znamo. Če pa bomo hoteli samo igrati lep hokej ... Z Norvežani smo skušali igrati tako, pa so nam takoj dali tri gole. Moramo se osredotočiti na svojo igro, vsak se mora pogledati v ogledalo in se vprašati, ali je res dal vse od sebe za to ekipo," je poudaril Štajerec.



Pa še pogled iz obrambne linije: "Tepla nas je obrambna tretjina. Eno je, ko nasprotnik naredi izjemno akcijo in daš lahko samo čelado dol. Drugo pa je, ko delamo napake in dobivamo zelo prepoceni gole. To je popolna nezbranost in zelo poceni zadetki se nam na tej ravni ne bi smeli dogajati, tekmeci pa to hladnokrvno izkoriščajo," je dejal slovenski branilec Mitja Robar

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike