tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

hu
hu
0 09.05.2017 11:13:05

Jeglič bi moral dobiti prepoved do konca življenja (video)

Po nevarnem prekršku Žige Jegliča na tekmi med Slovenijo in Švico, se je oglasila tudi žrtev Thomas Rüfenacht.

Za švicarski Blick je Rüfenacht govoril ob brutalnem ali že kar kriminalnem napadu Jegliča nanj, ki bi ga po njegovih besedah lahko stale celo življenja.

Jeglič je ob prerivanju Rüfenachta in Saboliča ob ogradi pred slovensko klopjo z drsalko brcnil Švicarja v predel vratu. Za to je po pregledu video posnetka dobil kazen dveh tekem in ni nastopil na tekmi proti Kanadi, na ledu pa ga ne bo niti danes na tekmi proti Norveški.

Rüfenacht je šele po ogledu posnetku videl, kako nevarno je bilo Jegličevo dejanje. "Lahko bi izkrvavel," je dejal Thomas Rüfenacht, ki je imel srečo, da ni utrpel res hudih poškodb. "Nobene rane nimam, niti ene same praske," je še dejal Rüfenacht, ki meni, da bi morala mednarodna zveza še enkrat razmisliti o kazni, ki jo je izrekla Jegliču. "Morda bi morali razmisliti o tem, da mu prepovedo igranje hokeja za vedno," je razmišljal 32-letni Švicar in dodal: "Če bi me porezal z drsalko, me danes verjetno ne bi bilo več tu."



Tudi soigralec Rüfenachta Reto Schäppi je bil ogorčen zaradi Jegličeve neumnosti: "To je bilo kriminalno. Na srečo je Rüfi še vedno z nami."

Rüfenacht pa je za konec za švicarski tabloid še povedal: "Klina drsalke je lahko morilsko orožje. Res sem imel srečo. Potem sem razmišljal o tem, da imam družino... Dve hčerki, Lia je stara tri leta, Elli pa 15 mesecev. Dobil pa sem cel kup sporočil, vsi pa pišejo enako – kriminalno dejanje. Sploh nočem več gledati posnetka, ker me zmrazi. Na posnetku pa se vidi, da je Jeglič to storil namerno."

Če se vam posnetek spodaj ne prikaže, potem kliknite TUKAJ.

Značke: žiga-jeglič, pariz

Članki iz rubrike