hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 02.05.2017 10:52:12

Slovenci končujejo priprave v Rusiji, dva glavna aduta pa odslej v Torpedu

Nikola Miljkovic
Slovenska hokejska reprezentanca bo danes končala sklepne priprave na svetovno prvenstvo v Parizu. V Rusiji so hokejisti pod vodstvom selektorja Nika Zupančiča odigrali dve prijateljski tekmi, ob tem pa opravili še precej treningov. Po prosti sredi se bodo že v četrtek napotili na prizorišče prvenstva v Pariz.

Slovenska izbrana vrsta končuje zadnjo etapo priprav v ruskem Sankt Peterburgu. Danes dopoldne so imeli risi še zadnji trening na ledu, potem pa se bodo vrnili domov, kamor bodo prispeli v poznih nočnih urah. V sredo je trenerski štab reprezentantom namenil prost dan, že v četrtek pa bodo z brniškega letališča odpotovali v francosko glavno mesto.

Slovenska reprezentanca bo tako ob začetka uradnih priprav na svetovno prvenstvo elitne divizije imela za seboj 35 dni na ledu. V tem sklopu je odigrala šest prijateljskih tekem, na katerih je dosegla štiri zmage, en poraz v rednem delu srečanja in en poraz po kazenskih strelih. Skupaj je zabila 20 golov, prejela pa 15.

Na pripravljalnih obračunih je bil med strelci najuspešnejši Miha Verlič s štirimi zadetki, sledijo Anže Kuralt s tremi, ter Jan Muršak in Žiga Pance s po dvema zadetkoma. Pri podajalcih si vodilno mesto delita Muršak in Ograjenšek vsak s po tremi podajami. V skupnem seštevku točk so s po petimi točkami bili najuspešnejši Anže Kuralt, Muršak in Verlič, sledi jim Ograjenšek s štirimi točkami. Vsaj po eno točko je doseglo 19 od 26 napadalcev in branilcev, kandidatov za reprezentanco, kolikor jih je sodelovalo na pripravah.

V ponedeljek je sicer selektor Zupančič določil končni seznam za SP. V Parizu ne bo enega igralca, ki je opravil zadnje priprave in tekme, branilca Mihe Štebiha, na SP bo potovalo skupno 25 hokejistov, trije vratarji, devet branilcev in 13 napadalcev: vratarji Gašper Krošelj, Luka Gračnar in Matija Pintarič, branilci Klemen Pretnar, Sabahudin Kovačevič, Aleš Kranjc, Andrej Tavželj, Matic Podlipnik, Jurij Repe, Mitja Robar, Luka Vidmar, Blaž Gregorc ter napadalci Rok Tičar, Jan Muršak, Robert Sabolič, Žiga Jeglič, Žiga Pance, Aleš Mušič, David Rodman, Boštjan Goličič, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Jan Urbas, Miha Verlič in Nik Pem.



"Končna odločitev ni bila lahka, saj so fantje pokazali maksimalno zavzetost ves čas priprav. Vendar se je na koncu potrebno odločiti in trenerski štab je sprejel odločitev, ki bo, po naši oceni, najboljša glede na naloge, ki nas čakajo na svetovnem prvenstvu," je ob tem povedal glavni strateg Zupančič.

V zadnjih dneh priprav v Rusiji pa sta nove delodajalce našla tudi dva od glavnih slovenskih adutov. Jan Muršak in Žiga Jeglič bosta na klubski ravni ostala v Rusiji, odslej pa bosta soigralca pri klubu iz lige KHL Torpedo.

"Upam, da sem se odločil za pravo spremembo. Želel sem si spremembe, čeprav sem si po eni strani želel tudi ostati v Moskvi," je ob sklenitvi novega sodelovanja v pogovoru za Hokejsko zvezo Slovenije dejal novi igralec Torpeda in dosedanji član CSKA Muršak, ki pravi, da ga je Moskva nekoliko razvadila, a je prepričan, da se bo tudi v novi sredini dobro znašel: "A verjamem, da je tudi Nižnji Novgorod lepo mesto. Tam celotno mesto živi za hokej, kar bo zanimiva izkušnja."

"Nikoli ne veš, kako bo v novem klubu. A mislim, da je to dobro za naprej in da bo šla kariera naprej. Veliko fantov je igralo v Rusiji in so mi povedali, da je živeti v Rusiji povsem drugače kot tam samo igrati tekme. To bo sprememba in izziv," pa je dejal novinec v Rusiji Žiga Jeglič, dosedanji član bratislavskega Slovana, ki je pogodbo sicer sklenil že pred časom, a so morali z objavo počakati do 1. maja.

Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike