Mobilna verzija
marko potrc Odkrito.si

Dokler ima Marko Potrč to, vse "štima"

george Svet24.si

FOTO: George ni nič kriv, a vzbuja nejevoljo

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

STA
STA

Hokejska reprezentanca: Lahko smo konkurenčni na vsaki tekmi!

Martin Metelko

Čeprav je do svetovnega prvenstva elitne skupine v hokeju, kjer bo letos nastopila tudi Slovenija, še več kot 14 dni, je slovenska izbrana vrsta skorajda že končala domači del priprav.

Izbrance selektorja Nika Zupančiča čakajo še sklepno piljenje forme in tri prijateljske tekme, vse v gosteh. Tudi zato so pri Hokejski zvezi Slovenije že danes v Ljubljani pripravili uradno predstavitev reprezentance. Zupančič in igralci bodo namreč, potem ko bodo v soboto končali treninge na domačih ledenih ploskvah, samo še veliko potovali, trenirali in se udeleževali tekem na tujem.

Do začetka SP, Slovenijo uvodna tekma v Parizu čaka 6. maja proti Švici, bodo tako v nedeljo v južnotirolskem Neumarktu igrali z Italijo. Konec meseca pa bodo šli še na krajšo turnejo in priprave v St. Peterburg, kjer bodo igrali še s selekcijo Rusije in z Norveško. Od tam pa nato z vmesnim enodnevnim postankom v domovini že v Pariz.

"S pripravami sem zadovoljen. Morda imamo nekoliko oteženo delo zaradi potovanj, a če hočemo imeti dobre tekme, moramo narediti tudi to. Sicer pa gre vse po načrtu, fantje so prizadevni, danes zjutraj smo imeli daljši trening z dobrim ritmom in ni nobenih pripomb," je zadnje dogajanje v ekipi, ki se je spet zbrala po prostem dnevu po tretji prijateljski tekmi v Budimpešti (Slovenci so Madžare premagali s 5:3), dejal selektor Zupančič.

"Kar se tiče treh tekem, ki smo jih odigrali, so bile že na visoki ravni, še posebej druga s Kazahstanom. Pet zadetkov v mreži Madžarske pa je tudi pokazatelj, da gre vse skupaj v pravo smer. Zdaj nas čakajo še tekma z Italijo, turnir v Rusiji in zaključni del priprav," je bil z doslej opravljenim zadovoljen Zupančič.

V ekipi imajo nekaj minimalnih težav s poškodbami, dokončno podobo pa bo dobila predvidoma po nedeljski prijateljski tekmi z Italijo. Selektor želi, da bi na tekmovanje v Rusijo naslednji teden že odpeljal zasedbo, ki jo bo imel pozneje na voljo tudi v Parizu. "Skušali bomo narediti tako, da bo ekipa za Rusijo tudi ekipa za SP. Naš šport je tak, da se lahko hitro še kaj zgodi. Upam, da se ne bo, če pa bo potrebno, bomo pač reagirali tako, kot je potrebno," je o tem, da bi morda moral še spreminjati postavo, dejal Zupančič.

Na pripravah ima zdaj moštvo, ki bo verjetno ostalo nespremenjeno, nekaj igralcev se bo moralo posloviti, o dodatnih okrepitvah pa Zupančič pravzaprav ne razmišlja. Teoretično bi se lahko priključila še Žiga Pavlin in Marcel Rodman, ki še igrata končnici v svojih klubih, a je za prvega selektor dejal, da bo klubske obveznosti končal zelo pozno, tako da je verjetnost, da bi ga še poklical, majhna, za starejšega od bratov Rodman pa, da bo vskočil le kot morebitna rezerva, če bi še prišlo do kakšne poškodbe.

Spregovoril pa je tudi o ciljih in željah na SP: "Zadržati status v elitni divizij, kar nam ni uspelo na zadnjih treh prvenstvih, bi moral biti prvi cilj. A na SP je sedem tekem, veliko stvari se še lahko zgodi. Osredotočiti se moramo na prvo tekmo s Švico, ko bomo tekmeca najmanj poznali, druge bomo lahko analizirali pozneje. Švicarje bomo morali, ne bom rekel presenetiti, a morda doseči zmago ter s tem poskrbeti za lažje nadaljevanje prvenstva. Če bomo dobro pripravljeni, če bodo glave prave in ne bo težav s poškodbami, smo lahko konkurenčni na vsaki tekmi."

"Priprave so bile dolge, a nam ni pretirano težko. Imamo dovolj časa, da se spočijemo. Najbolj nas je uničila pot na tekmo z Madžarsko, toda včeraj smo imeli prost dan, tako da smo imeli dovolj časa za počitek," je o prehodu na sklepni del priprav dejal Jan Muršak. "Če se nam vse 'poklopi', lahko dosežemo kakšen vidnejši rezultat. Ritem na SP pa je ubijalski. Upam, da bomo čim bolje pripravljeni in da bomo čim bolje odigrali od začetka. Veliko lažje je, če zmagaš na začetku in lažje igraš. Moramo iti na polno, na zmago, pa bomo videli, kaj bo," pa je o prihajajočem tekmovanju še dejal Muršak.