Mobilna verzija
bk
bk

Mladi risi na pragu napredovanja

Drago Wernig - TAKA

Od sobote na Bledu poteka SP divizije 1B do 18 let, na katerem se za najvišje mesto in preboj v divizijo 1A borijo tudi Slovenci.

Risi so svojo moč pokazali že prvi dan turnirja, ko so s kar 10:0 premagali Japonce, a vtis pokvarili že naslednji dan, ko so bili od mladoletnih risov s 4:3 boljši Avstrijci.

Po dnevu odmora je četa Mitje Kerna palice v torek prekrižala s Poljaki in jih ugnala z 2:0, včeraj se je pomerila še z Italijani in po trdem boju zahodne sosede odpravila s 3:1 in si priigrali sijajno priložnost za napredovanje.

Zadnje in najpomembnejše srečanje mlade rise čaka v petek ob 16.30, ko se bodo pomerili z Ukrajino. Omenimo, da ima slovenska vrsta najbolj razpoloženega strelca prvenstva, Jan Drozg je do zdaj na štirih tekmah vpisal kar 13 točk (5 + 8).


Izidi na SP: Italija – Ukrajina 2:4, Slovenija – Japonska (Drozg 3, Kapel in Stražišar po 2, Seršen, Jugovič in Šturm po 1), Poljska – Avstrija 2:3, Avstrija – Slovenija 4:3 (Kapel, Drozg, Tišlar), Japonska – Italija 5:4 (po kazenski strelih), Japonska – Ukrajina 5:4 (po podaljšku), Poljska – Slovenija 0:2 (Sodja, Drozg), Avstrija – Italija 2:5, Slovenija – Italija 3:1 (Kapel, Stojan, Šturm); Avstrija – Ukrajina 2:1; vrstni red: 1. Slovenija 9, 2. Avstrija 8, 3. Japonska 7, 4. Ukrajina 6, 5. Italija 4, 6. Poljska 2


 

Značke: hokej , drozg , reprezentanca , risi