Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 02.04.2017 17:35:49

Hokejistke SP začele s porazom

Slovenska ženska hokejska reprezentanca je danes začela nastope na svetovnem prvenstvu divizije II (skupina A) v Južni Koreji.

Slovenke so za uvod igrale z domačo ekipo Južne Koreje in izgubile z 1:5 (1:1, 0:2, 0:2). Edini slovenski gol je dosegla Eva Dukarič. Slovenke bodo v ponedeljek ob 14. uri igrale z Avstralijo.

Začetek SP je sicer pomenil nekaj logističnih težav za Slovenke; po 8625 kilometrov dolgem potovanju do južnokorejskega obalnega mesta Gangneung, ki je prizorišče svetovnega prvenstva divizije II (skupina A), februarja prihodnje leto pa bo tudi eno izmed prizorišč zimskih olimpijskih iger, so namreč v slovenskem taboru ugotovili, da sta na letališču v Dohi ostali torbi z opremo dveh slovenskih napadalk, v eni izmed torb pa je ostala še vratarska čelada.

Strokovni štab slovenske vrste je tako uvod v SP, ob pripravah na tekmo, namenil predvsem reševanju teh težav, so pa hokejistke kljub temu dobro spoznale dvorano Kwangdong.

Prve tekmice Slovenk, reprezentanca Južne Koreje, se intenzivno pripravljajo ne le na to prvenstvo, pač pa tudi že na OI 2018, kjer bodo domače hokejistke imele pravico nastopa kot gostiteljice. Do danes pa so bile južnokorejske hokejistke boljše na treh od skupno štirih medsebojnih obračunov.


Danes so domače po pričakovanjih tekmo začele na vso moč in prvič zadele v peti minuti. A v deveti minuti je kapetanka Pia Pren po desni odpeljala plošček v napadalno tretjino, zadrsala mimo južnokorejske vratarke in poskusila s strelom po tleh. Domača čuvajka mreže je bila uspešnejša, a je odbitek prestregla Sara Confidenti, ga spravila do Eve Dukarič, ta pa v južnokorejsko mrežo za izenačenje 1:1.

Do konca prvega dela so imele Slovenke še dve priložnosti, V 14. minuti je s poskušala Pia Pren, pet minut pred koncem pa so imele igralko več, a niso bile uspešne.

Nadaljevanje je pomenilo večinoma enosmeren promet do slovenskega gola. V 28. minuti je Korejkam spet uspelo premagati slovensko obrambo, zatem je Prenova zapravila priložnost za izenačenje, domačinke pa so izkoristile številčno prednost za 3:1.

Zaključek tekme je v zadnji tretjini prinesel četrti gol gostiteljic, dve minuti zatem, v 50., pa še petega. To pa je bil tudi zadnji gol, do konca dvoboja so se sicer že precej utrujene slovenske hokejistke v pretežni meri branile na svoji polovici ledene ploskve. Ob izteku igralnega časa je Sara Confidenti v samostojnem prodoru še zadnjič poskušala premagati domačo vratarko, a je izid ostal nespremenjen.

"Prva polovica tekme je bila odlična, potem se je poznala utrujenost zaradi poznega prihoda in pomanjkanja igralk. Padla je zbranost in nasprotnice so to izkoristile in še bolj pritisnile. Končalo se je, kot se je. Dekletom se je od daleč videlo, kako so nervozne, ko se nam je vse podrlo, a mislim, da smo kar dobro sestavili tri peterke. Naš cilj je bil, da se ne izmučimo preveč pred jutrišnjo tekmo," je uvod pospremil selektor Aci Ferjanič.

Značke: hokej, ženske, sp

Članki iz rubrike