reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 27.03.2017 10:48:20

Hokejistke začenjajo projekt Pyeongchang 2017

Slovenska ženska hokejska reprezentanca je začela priprave na svetovno prvenstvo divizije II (skupina B), ki bo od 2. do 9. aprila potekalo na prizorišču prihodnjih olimpijskih iger v južnokorejskem Pyeongchangu. Slovenke bodo pod vodstvom glavnega trenerja Franca Ferjaniča in pomočnika Boštjana Kosa v tem tednu opravile sedem treningov na ledu.

"Priprave smo zastavili precej ambiciozno. Poleg izpopolnjevanja posameznih elementov hokejske igre bomo zelo velik poudarek namenili tudi taktiki," je ob začetku zbora povedal glavni strateg slovenskih risinj.

Uvedli so tudi novost, ekipi se je med pripravami pridružil tudi trener vratark Matej Duh. "Prvič doslej bo z nami celoten čas priprav tudi trener vratark, kar bo zagotovo dodana vrednost za dekleta in jo nameravamo v polni meri izkoristiti," je še dejal trener Ferjanič.

Poleg priprav na ledu bodo njegove hokejistke v tem času odigrale tudi prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Kazahstana, ki se za nastop na svetovnem prvenstvu na Poljskem pripravlja v sosednji Avstriji. Tekma bo v torek, 28. marca ob 17.30 na Bledu.



Ženska hokejska reprezentanca Kazahstana je na lestvici IIHF uvrščena šest mest pred Slovenijo, ki je 24. na svetu, ter nastopa v eni diviziji višje kot Slovenija.

Slovenke na svetovnem prvenstvu v Južni Koreji čakajo obračuni z reprezentancami Avstralije, Južne Koreje, Nizozemske, Severne Koreje in Velike Britanije.

Na seznamu selektorja Ferjaniča so vratarke Ines Confidenti (Maribor), Pia Dukarič (Slavija jr), Tjaša Povšnar (Maribor), branilke Maja Bizjak (Olimpija), Mojca Duh (Triglav), Katarina Haus (Triglav), Nina Lončar (Olimpija), Nuša Porekar (Maribor), Sergeja Zimšek (Maribor) in napadalke Patricija Beribak (Triglav), Katja Biščak (Olimpija), Tamara Breznik (Olimpija), Sara Confidenti (Maribor), Eva Dukarič (Olimpija), Anemaria Golob (Maribor), Jerca Kenig (Triglav), Pia Merc (Maribor), Urša Pazlar (Triglav), Pia Pren (Olimpija) , Pija Strniša (Triglav) in Tamara Svetina (Triglav).

Značke: hokej, sp, ženske

Članki iz rubrike