gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

hu
hu
0 09.02.2017 09:54:17

Slovenci danes za začetek prijateljskega turnirja s Poljaki

Arsen Perić
Slovenska hokejska reprezentanca bo danes začela prijateljski turnir v poljskih Katovicah, ki že pomeni prvo stopnjo priprav na majsko svetovno prvenstvo elitne skupine v Franciji. Za uvod se bodo Slovenci danes ob 19.30 pomerili z gostitelji Poljaki, v petek in soboto jih čakata še tekmi z Italijani in Ukrajinci.

Na prizorišču, kjer so si Slovenci lani priborili vozovnico za letošnje elitno svetovno prvenstvo, bodo tokrat igrali na turnirju v sklopu evropskega izziva. Na njem sta Slovenija in Italija predstavnici letošnjega elitnega SP, medtem ko sta gostiteljica Poljska in Ukrajina v letu 2017 članici drugoligaške konkurence v diviziji I.


Na seznamu selektorja Nika Zupančiča so tokrat vratarji Luka Gračnar, Andrej Hočevar in Matija Pintarič, branilci Luka Vidmar, Klemen Pretnar, Matic Podlipnik, Andrej Tavželj, Mark Čepon, Kristijan Čepon, Maks Selan, Aleksander Magovac ter napadalci David Rodman, Jan Urbas, Miha Verlič, Boštjan Goličič, Aljaž Uduč, Miha Zajc, Nik Simšič, Gregor Koblar, Andrej Hebar, Eric Pance, Žan Jezovšek in Jaka Ankerst.

Po današnji tekmi s Poljaki se bodo Slovenci v petek ob 20. uri pomerili z Italijani, za konec pa v soboto ob 15.30 še z Ukrajinci.

Značke: hokej, slovenija

Članki iz rubrike