Mobilna verzija
hu
hu

Slovenci danes za začetek prijateljskega turnirja s Poljaki

Arsen Perić

Slovenska hokejska reprezentanca bo danes začela prijateljski turnir v poljskih Katovicah, ki že pomeni prvo stopnjo priprav na majsko svetovno prvenstvo elitne skupine v Franciji. Za uvod se bodo Slovenci danes ob 19.30 pomerili z gostitelji Poljaki, v petek in soboto jih čakata še tekmi z Italijani in Ukrajinci.

Na prizorišču, kjer so si Slovenci lani priborili vozovnico za letošnje elitno svetovno prvenstvo, bodo tokrat igrali na turnirju v sklopu evropskega izziva. Na njem sta Slovenija in Italija predstavnici letošnjega elitnega SP, medtem ko sta gostiteljica Poljska in Ukrajina v letu 2017 članici drugoligaške konkurence v diviziji I.

Na seznamu selektorja Nika Zupančiča so tokrat vratarji Luka Gračnar, Andrej Hočevar in Matija Pintarič, branilci Luka Vidmar, Klemen Pretnar, Matic Podlipnik, Andrej Tavželj, Mark Čepon, Kristijan Čepon, Maks Selan, Aleksander Magovac ter napadalci David Rodman, Jan Urbas, Miha Verlič, Boštjan Goličič, Aljaž Uduč, Miha Zajc, Nik Simšič, Gregor Koblar, Andrej Hebar, Eric Pance, Žan Jezovšek in Jaka Ankerst.

Po današnji tekmi s Poljaki se bodo Slovenci v petek ob 20. uri pomerili z Italijani, za konec pa v soboto ob 15.30 še z Ukrajinci.

Značke: hokej , slovenija