GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

STA
STA
0 07.02.2017 18:29:27

Risi si bodo nadeli čelade: Hokejisti v premešani postavi neobremenjeno na Poljsko

Arsen Perić
Pred slovensko hokejsko reprezentanco je gostovanje na Poljskem.

Po mini pripravah, danes so na Bledu slovenski hokejisti opravili le dva treninga, se bodo igralci izbrane vrste pod vodstvom selektorja Nika Zupančiča podali v poljske Katovice. Na prizorišču, kjer so si lani spomladi priborili vozovnico za letošnje elitno svetovno prvenstvo, bodo tokrat igrali na turnirju v sklopu evropskega izziva.

Selektor slovenske hokejske reprezentance bo na Poljsko popeljal ekipo, v kateri ni nekaterih najmočnejših adutov, izbral pa je igralce iz obeh domačih klubov, pa tiste iz regionalnega tekmovanja v ligi EBEL, močna pa je tudi francoska zasedba.

V februarskem reprezentančnem premoru bodo risi, ki tako že začenjajo priprave na najpomembnejše letošnje tekmovanje, majsko svetovno prvenstvo elitne skupine, nastopili na Poljskem. Tekmeci bodo stari znanci in že kar tradicionalni nasprotniki Italijani in Poljaki, medtem ko to v nekoliko manjši meri velja za Ukrajince.

Prva tekma čaka Slovence v četrtek, ob 19.30 bodo tekmeci Poljaki. V zadnjem letu sta ekipi dvakrat igrali na velikih tekmovanjih, aprila so na drugoligaškem SP sicer premagali Slovence (to je bil njihov edini poraz), a nazadnje so se prvega mesta veselili izbranci Zupančiča, poleti pa so bili Slovenci prepričljivo boljši v olimpijskih kvalifikacijah v Minsku s 6:1.

"Nekaj časa se že nismo zbrali. Sem pa spremljal fante, pokazala se je specifika naše reprezentance. H koncu gredo klubska tekmovanja, prihaja čas končnic, to pa je občutljivo obdobje, kar se tiče klubskih obveznosti. Je pa to dobro za druge stvari, nekateri bodo dobili priložnost, nekateri so že bili zraven, pa so zdaj povratniki," je o tokratni precej pomešani sestavi ekipe, ki je tudi posledica nekaterih težavnih dogovarjanj s klubi in nekaj še nezaceljenih poškodb stalnih reprezentantov, dejal selektor.

"Na turnirju seveda daš vse od sebe, smo si pa tudi sami naložili odgovornost z uspehom v Minsku in na našem turnirju na Bledu, kjer smo za malo zgrešili prvo mesto. Vedno težimo k dobrim igram, nič drugače ne bo niti tokrat, ni pa pritiska rezultata," je še dodal Zupančič.

Na njegovem seznamu so tokrat vratarji Luka Gračnar (Redbull Salzburg), Andrej Hočevar (Epinal) in Matija Pintarič (Lyon), branilci Luka Vidmar (Frederikshavn), Klemen Pretnar (Junost Minsk), Matic Podlipnik (Lyon), Andrej Tavželj (Angers), Mark Čepon, Kristijan Čepon, Maks Selan (vsi Olimpija), Aleksander Magovac (Sij Acroni Jesenice) ter napadalci David Rodman (Grenoble), Jan Urbas, Miha Verlič (oba VSV Beljak), Boštjan Goličič (Grenoble), Aljaž Uduč, Miha Zajc (oba Olimpija), Nik Simšič (Södertälje), Gregor Koblar (Lyon), Andrej Hebar (Ujpest), Eric Pance, Žan Jezovšek in Jaka Ankerst (vsi Sij Acroni Jesenice).

Za slovensko izbrano vrsto je prihajajoči turnir v Katovicah tretji zbor v tej sezoni, potem ko so se lani avgusta zbrali za pozneje zelo uspešno izvedeno akcijo olimpijskih kvalifikacij, novembra pa na Bledu na podobnem tekmovanju, kot jih čaka na Poljskem, tedaj so bili tekmeci Francozi, Belorusi in Latvijci.

"Lepo je priti nazaj, mene novembra ni bilo, tako da sem vesel, da je spet priložnost za akcijo in lepo se je podružiti s fanti. Na tem turnirju ne bo poudarek na rezultatu, je pa seveda lepše, če na tekmi zmagaš. Prava mešanica smo, priložnost bo, da se spoznamo in uigramo," je na novinarski konferenci na Bledu dejal Jan Urbas, ki bo imel na turnirju kapetanski status.



"Poljaki so doma zelo močna ekipa, videli smo, da lahko igrajo zelo fizično, so dobri drsalci in tekma bo težka. Isto velja za Italijo in Ukrajino, bo pa poudarek bolj na naši igri, na tistem, kar se bomo zmenili. Moramo se osredotočiti na našo igro in delati na naš način," je še dodal Urbas.

Z Italijani, s katerimi so Slovenci nazadnje igrali avgusta lani na Bledu med pripravami na olimpijske kvalifikacij in izgubili z 1:2, se bodo Slovenci merili v petek zvečer, zadnja tekma pa jih v soboto popoldne čaka proti Ukrajini.

SPORED TURNIRJA V KATOVICAH

- četrtek, 9. februar:
16.00 Italija - Ukrajina
19.30 Poljska - Slovenija

- petek, 10. februar :
16.30 Poljska - Ukrajina
20.00 Slovenija - Italija

- sobota, 11. februar:
15.00 Ukrajina - Slovenija
18.30 Poljska - Italija

Značke: nik-zupančič, risi

Članki iz rubrike