tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

hu
hu
0 06.02.2017 17:26:44

Slovenski hokejisti na turnir v Katovice

m24.si
Selektor slovenske hokejske reprezentance Nik Zupančič je danes izbral ekipo, ki bo konec trdna nastopala na prijateljskem turnirju v okviru evropskega izziva. Zupančičevi izbranci se bodo v Katovicah od četrtka do sobote merili z gostitelji Poljaki, Ukrajinci in Italijani.

Slovenska članska reprezentanca se bo že tretjič v letošnji sezoni zbrala v torek v tradicionalni pripravljalni bazi na Bledu. Opravili bodo le mini priprave z dvema treningoma, saj selektorja Nika Zupančiča in igralce že zvečer čaka pot v Katovice. Od četrtka do sobote se bodo tam pomerili z reprezentancami Italije, Poljske in Ukrajine na turnirju serije Euro Challenge.

Na seznamu so vratarji Luka Gračnar (Redbull Salzburg), Andrej Hočevar (Epinal) in Matija Pintarič (Lyon), branilci Luka Vidmar (Frederikshavn), Klemen Pretnar (Junost Minsk), Matic Podlipnik (Lyon), Andrej Tavželj (Angers), Mark Čepon, Kristijan Čepon, Maks Selan (vsi Olimpija), Aleksander Magovac (sij Acroni Jesenice) ter napadalci David Rodman (Grenoble), Jan Urbas, Miha Verlič (oba VSV Beljak), Boštjan Goličič (Grenoble), Žiga Pešut, Miha Zajc (oba Olimpija), Nik Simšič (Södertälje), Gregor Koblar (Lyon), Andrej Hebar (Ujpest), Eric Pance, Žan Jezovšek in Jaka Ankerst (vsi Sij Acroni Jesenice).

Z Italijani so Slovenci nazadnje igrali avgusta lani na Bledu v sklopu priprav na olimpijske kvalifikacije, ko so bili gostje po podaljšku boljši z 2:1. Z gostitelji Poljaki so se Slovenci merili tako na olimpijskih kvalifikacijah v Minsku avgusta lani kot aprila na svetovnem prvenstvu divizije I prav v Katovicah. Z Ukrajino pa so se Slovenci nazadnje borili leta 2014 na svetovnem prvenstvu Divizije I v Južni Koreji.

Spored turnirja v Katovicah
- četrtek, 9. februar:
16.00 Italija - Ukrajina


19.30 Poljska - Slovenija

- petek, 10. februar:
16.30 Poljska - Ukrajina
20.00 Slovenija - Italija

- sobota, 11. februar:
15.00 Ukrajina - Slovenija
18.30 Poljska - Italija

Članki iz rubrike