favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 03.11.2016 11:32:30

Slovenci danes na Bledu z Latvijci

Arsen Perić
Slovenska hokejska reprezentanca bo od danes do sobote nastopala na mednarodnem turnirju serije evropskega izziva. Izbranci selektorja Nika Zupančiča so se na Bledu zbrali prvič po uspešnem septembrskem nastopu v olimpijskih kvalifikacijah, na domačem turnirju pa jih čakajo tekme z Latvijci danes ob 19.30, Francozi in Belorusi.

Novembrski reprezentančni turnir oziroma prekinitev večine klubskih tekmovanj ponavadi hokejistom prinese prvo druženje v izbrani vrsti. V tej sezoni je drugače, Slovenci imajo za sabo že zelo uspešen septembrski nastop v olimpijskih kvalifikacijah v Minsku, vseeno pa poudarjajo tudi pomen domačega tekmovanja.

Vse reprezentance, ki nastopajo na Bledu, bodo v letošnji sezoni igrale v elitni skupini svetovnega hokeja, Francija in Belorusija bosta tudi neposredni nasprotnici Slovenije v prvem delu prvenstva v Parizu.



Zupančič je zaradi poškodb ali počitka tokrat s seznama izpustil nekaj standardnih članov ekipe, vračata pa se povratnika po poškodbah David Rodman in Boštjan Goličič. Prvič se bo v vlogi pomočnika selektorja preizkusil nekdanji reprezentant Edo Terglav.

Slovenci bodo turnir začeli danes ob 19.30, njihovi tekmeci bodo Latvijci, v petek jih ob isti uri čaka tekma s Francozi, v soboto pa bodo tekmovanje končali s preizkušnjo proti Belorusiji ob 16.30.

Članki iz rubrike