mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

hu
hu
0 20.09.2016 08:11:59

Kopitarjeva Evropa boljša še od Češke (video)

Reuters
Ekipa Evrope je v drugi tekmi svetovnega pokala, mednarodnega hokejskega tekmovanja, ki ga ob sodelovanju krovne zveze IIHF organizira liga NHL, po podaljšku premagala Češko s 3:2. Junak tekme je bil Leon Draisaitl, ki je zadel po 2:06 minutah podaljška. Anže Kopitar za Evropo ni dosegel nobene točke.

Prvi gol na tekmi je padel po desetih minutah in petih sekundah druge tretjine, ko je Evropo v vodstvo popeljal Zdeno Chara. Jakub Voraček je izenačil, Mats Zucarello je spet povedel Evropo v prednost, Marin Hanzal pa je izsilil podaljšek. V njem je odločilni gol prispeval Draisaitl. Kopitar je ostal brez gola ali podaje, čeprav je lepo priložnost za zadetek imel v drugi tretjini, ko mu je kazenski strel ubranil Petr Mrazek.

V drugi tekmi dneva je Rusija s 4:3 premagala ekipo Severne Amerike.



Na svetovnem pokalu v Torontu sodeluje osem ekip, šest nacionalnih in dve sestavljeni, ena od njiju je evropska, kjer so hokejisti iz tistih držav, ki nimajo svoje reprezentance. Druga sestavljena ekipa je Severna Amerika z mladimi igralci iz ZDA in Kanade.

V predtekmovalni skupini A so Kanada, Češka, ZDA in Evropa, v skupini B pa Finska, Rusija, Švedska in Severna Amerika. Predtekmovanje bo potekalo do 22. septembra, potem pa se bosta prvouvrščena iz obeh skupin pomerila v polfinalnih tekmah, ki bosta 24. in 25. septembra. Za finale na dve dobljeni tekmi imajo tri predvidne termine, 27. in 29. september ter 1. oktober.

Članki iz rubrike