1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 16.05.2016 22:33:07

Kanada in Finska ostajata neporaženi

Reuters
Nemčija v četrtfinalu prvič po letu 2011.

Na svetovnem hokejskem prvenstvu v Rusiji ostajata edini neporaženi reprezentanci Finska in Kanada. Slednja je v skupini B v St. Peterburgu s 4:0 premagala Francijo in tako zaradi boljše razlike v golih vodi pred Finsko, končni zmagovalec skupine bo tako znan po torkovem sedmem, zadnjem krogu rednega dela.


V skupini A so Danci z zmago nad Kazahstanom s 4:1 zadržali možnosti za uvrstitev v četrtfinale, kamor so že uvrščene reprezentance Češke, Švedske in Rusije, Kazahstan je kot edini že izpadel. V tej skupini je Rusija s 3:0 ugnala Norveško, zabeležila peto zmago in ostaja pri vrhu lestvice skupine A. Poleg Danske se bodo za preboj v četrtfinale borili še Švicarji, nekaj teoretičnih možnosti pa ima še Latvija.

V skupini B bo Kanada o prvem mestu odločala na tekmi s Finsko v torek. V boju za obstanek Madžari niso uspeli premagati Nemcev, ti so slavili s 4:2. Najbližje izpadu je Belorusija, ki je v šestih krogih doslej zbrala le eno zmago. V četrtfinalu sta za zdaj iz te skupine zagotovo Kanada in Finska, pa tudi Nemčija, ki bo v drugem delu zaigrala prvič po letu 2011, Francija pa je po porazu proti Kanadi ostala brez teoretičnih možnosti napredovanja.

Članki iz rubrike