sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

bk
bk
0 19.12.2014 20:03:05

Mladi risi razred nižje

HZS
Čeprav jih v soboto čaka še zadnja tekma na SP divizije 1A do 20 let, je jasno, da bo Slovenija prihodnjo sezono igrala v diviziji 1B.

Potem ko so mladi risi v sredo odščipnili točko (1:2 so izgubili po loteriji) velikim favoritom SP divizije 1A Norvežanom, so v četrtek povsem zamočili.

Izbranci Gorazda Drinovca so na zelo pomembni tekmi, na kateri bi si praktično že priigrali obstanek v tej skupini, povsem odpovedali. Avstrijci so jih namreč ugnali s kar 7:3, na sredini tekme pa so vodili že s 6:0, med strelce so se pri Sloveniji vpisali Nik Simšič, Luka Vinčec in Matic Jeklič.

Če so imeli pred zadnjo tekmo še vedno možnost, da si priborijo obstanek v diviziji 1A, pa je že v četrtek pozno zvečer postalo jasno, da iz te moke ne bo kruha.

slovenija avstrija 1
HZS

Zadnji tekmeci Slovenije, Italijani, so namreč na večerni tekmi na domačem terenu premagali Latvijce, z dvema že prej osvojenima točkama pa so se od risov oddaljili na štiri točke razlike - prehiteli so tudi Avstrijce-, kar Slovenci, tudi z zmago nad azzuri, ne morejo več uloviti.


Avstrija - Slovenija  7:3 (3:0, 3:1, 1:2)

Asiago - Dvorana Pala Hodergart. 150 gledalcev. Sodniki: Hicks (Velika Britanija), Cristeli (Italija) in Kosaka (Japonska).
Strelci: 1:0 Lindner (Huber, 6.), 2:0 Richter (Haudum, 15.), 3:0 Reisinger (Gaffal, Wukovits, 15.), 4:0 Vallant (Huber, Haudum, 22., PP1), 5:0 Vallant (Huber, Lindner, 25., PP2), 6:0 Reisinger, 30., 6:1 M. Jeklič (Unuk, Maver, 33.), 7:1 Haudum (Huber, Richter, 48.), 7:2 Simšič (A. Jeklič, 49.), 7:3 Vinčec (Simšič, Ograjenšek, 57., PP1).
Kazenske minute: Avstrija 8, Slovenija 8.

Slovenija: Trelc, Us, Čepon, A. Jeklič, Kalan, Pem, Hadžič, Kraigher, Logar, Ograjenšek, Simšič, Jezovšek, Zorko, Kompolšek, Grošelj, Unuk, Vinčec, Lampič, M. Jeklič, Glavič, Maver, Potočnik

Članki iz rubrike