zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
0 22.03.2019 09:16:22

NHL v prihodnji sezoni s tremi tekmami na evropskih tleh

Reuters
Severnoameriška hokejska liga NHL bo v naslednji sezoni organizirala tri tekme rednega dela na evropskih tleh, od tega eno v Pragi in dve v Stockholmu, so sporočili iz lige.

Moštvi Chicago Blackhawks in Philadelphia Flyers bosta kot del tako imenovane svetovne serije 4. oktobra odprli redni del sezone s tekmo v Pragi.

Pred tem bosta moštvi tudi zadnji del priprav opravili na Stari celini, kar bo vključevalo pripravljalne tekme z evropskimi nasprotniki, je sporočila liga.

Najboljša ekipa rednega dela letošnje sezone Tampa Bay Lightning pa se bo kar dvakrat srečala z Buffalo Sabres v Stockholmu. Tekmi bosta odigrani 8. in 9. novembra.



To bo tretja sezona zaporedoma, ko bo najmočnejša hokejska liga na svetu tekme organizirala v Evropi. Doslej so moštva NHL v različnih evropskih mestih odigrala 25 tekem, letos skupaj tri na Švedskem in Finskem.

V ligi je več kot četrtina igralcev, ki so rojeni izven severne Amerike, s tekmami svetovne serije pa NHL navijačem skuša omogočiti lažji stik z ligo in njihovimi najljubšimi igralci.

V Pragi bodo tako nastopili češki igralci David Kampf (Blackhawks) ter Jakub Voracek, Radko Gudas in Michal Neuvirth (Flyers). Za Tampo in Buffalo trenutno igra pet švedskih igralcev: Rasmus Dahlin, Johan Larsson in Linus Ullmark za Buffalo ter Victor Hedman in Anton Stralman za Tampo.

Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike