ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 18.01.2019 10:33:44

Kralji z zmago pri Luki Dončiću splezali iz kleti

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih kot kapetan vodi slovenski zvezdnik Anže Kopitar, so v severnoameriški ligi NHL gostovali v Dallasu, kjer v ligi NBA domuje in uspešno igra njegov rojak, Luka Dončić, ki si je ogledal tekmo. Kralji so premagali teksaške zvezde z 2:1, s čimer so splezali iz NHL-kleti, saj niso več najslabša ekipa prvenstva NHL.

Dustin Brown je dosegel redek gol kraljev z igralcem več v uvodni tretjini, vratar Jack Campbell pa je zbral 29 obramb, od tega 17 v zadnji tretjini. Malo je manjkalo, da bi ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, a ga je minuto pred koncem tekme premagal Esa Lindell. Za vodstvo z 2:0 je za goste v drugi tretjini zadel Carl Hagelin.

Malo več kot 20 minut je na ledu preživel tudi Kopitar, v tem času pa je proti vratom Dallasa sprožil tri strele, a ostal brez točke.

Tekmo v zanj domači dvorani si je ogledal tudi slovenski košarkarski zvezdnik Dallas Mavericks, Luka Dončić. Pred tekmo so mu domače zvezde podarile zeleni dres s številko 77, a jim tudi to ni pomagalo do zmage, čeprav je na tribuni sedel oblečen v zeleno, pri čemer so ga hokejski navijači navdušeno pospremili z gromkim aplavzom.



Po tekmi je Dončić obiskal tudi Kopitarja, ki je na Twitterju objavil fotografijo s košarkarskim zvezdnikom. Oba slovenska športnika sta si, nasmejana do ušes, izmenjala dresa. Po novem bo imel Dončić dres kraljev s svojim imenom, Kopitar pa je v dar prejel Dončićevo 77-ico.

Los Angeles Kings sicer tudi po današnji zmagi nad zvezdami, ki so izgubile še četrto tekmo zapored, ostajajo najslabša ekipa pacifiške skupine, a so v skupnem točkovanju lige preskočili kar dve ekipi, Chicago in Ottawo.

Naslednja tekma kralje čaka v soboto, ko bodo pri Colorado Avalanche končali gostovanje treh tekem.

Značke: nhl, hokej

Članki iz rubrike