pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 13.12.2018 09:30:44

Hokejska drama v Calgaryju po okusu domačih gledalcev

V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile v noči na četrtek na sporedu štiri tekme. Calgary je v podaljšku ukanil Philadelphio, zmagoviti gol je v podaljšku dosegel Johnny Gaudreau. Anaheim je doma s 6:3 premagal Dallas, Chicago je bil z istim izidom boljši od Pittsburgha, zasedba iz Las Vegasa je v gosteh premagala New York Islanders s 3:2.

Pri Calgaryju se je izkazal Matthew Tkachuk, ki je zbral kar štiri podaje, domača ekipa pa je v končnici rednega dela uprizorila prvovrsten preobrat in izničila zaostanek 3:5. Minuto in osem sekund pred koncem je na 4:5 znižal Šved Rasmus Andersson, sedem sekund pred koncem dramatičnega dvoboja pa je na 5:5 izenačil Sean Monahan.

Hokejisti iz Las Vegasa so se v minuli krstni sezoni prebili v finale Stanleyjevega pokala in nato klonili proti Washingtonu, na današnjem obračunu v velikem jabolku pa so bili boljši od otočanov s 3:2 in na zadnjih enajstih tekmah dosegli že deveto zmago. Zmagoviti gol za igralce iz Nevade je v zadnji tretjini prispeval Čeh Tomaš Nosek.


V vetrovnem mestu je domača zasedba prekinila niz osmih porazov in na kolena položila Pittsburgh. Tekmo sta zaznamovala Jonathan Toews, ki je z golom in dvema podajama dosegel že svojo 700 točko v ligi NHL, domači vratar Corey Crawford pa je zbral kar 40 obramb. Pri pingvinih je blestel Bryan Rust, ki je dosegel "hat-trick".

V Kaliforniji je Anaheim dokaj zanesljivo premagal Dallas s 6:3. Češki napadalec Ondrej Kase je dosegel svoj prvi "hat-trick" na severnoameriških ledenih ploskvah, Ryan Getzlaf pa je z današnjima dvema asistencama zbral že 901 točko v ligi NHL.

Zasedba iz Los Angelesa, kjer igra slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar, bo v noči na petek gostovala pri ekipi Columbus Blue Jackets.

Izidi
New York Islanders - Vegas Golden Knights  2:3
Chicago Blackhawks - Pittsburgh Penguins   6:3
Calgary Flames - Philadelphia Flyers       6:5 (podaljšek)
Anaheim Ducks - Dallas Stars               6:3
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike