pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 15.11.2018 11:30:22

Prvaki poraženi v Winnipegu, uspešen dan za gostitelje

Reuters
V severno-ameriški profesionalni hokejski ligi NHL so v noči na četrtek odigrali štiri tekme, na vseh so se veselili gostitelji. V Winnipegu so padli aktualni prvaki iz Washingtona, gostitelji so jih premagali s 3:1, Vegas je s 5:0 ugnal Anaheim, Chicago z 1:0 St. Louis, Columbus pa s 6:3 Boston.

Winnipeg je v letošnji sezoni v zelo dobri formi. Trenutno je peta najuspešnejša ekipa lige in tretja ekipa zahodne konference, proti Washingtonu, ki mu zaenkrat ne gre po načrtih, je zabeležila tretjo zaporedno zmago. Gosti so z golom Čeha Jakuba Vrane sicer vodili po prvi tretjini, v drugi je izenačil Mark Scheifele, za preobrat je poskrbel Ben Chiarot, minuto pred koncem pa je nato prazno mrežo zatresel še Kyle Connor.

Chicago je z nogometnim izidom 1:0 prekinil črno serijo osmih zaporednih porazih in prvič, od kar jih vodi novi trener Jeremy Colliton, zmagal. Tekmec je bil za prekinitev neprijetnega niza idealen, St. Louisu gre v prvenstvu še slabše kot Chicagu, trenutno je na predzadnjem mestu lige, za štiri točke slabši je le Los Angeles slovenskega asa Anžeta Kopitarja. Edini gol na tekmi je v zadnji tretjini dosegel Brent Seabrook, ki je izkoristil številčno premoč svoje ekipe.



Vegas je brez težav premagal Anaheim, njegov vratar Marc-Andre Fleury je tretjič v sezoni ostal brez prejetega gola, za to je ubranil 29 strelov. Njegovo delo so z zadetki kronali Cody Eakin dvakrat, Alex Tuch, Nick Holden in Čeh Tomaš Hyka.

Rojak slednjega David Pastrnak, najboljši strelec lige, je nadaljeval svoje učinkovite predstave, v Denverju je za svoj Boston dosegel gol in podajo, kar pa ni bilo dovolj za rezultatski uspeh. Z njegovim in pa z dvema goloma Jakea DeBruska so gosti sicer vodili s 3:1, a zadnjih pet zadetkov so dosegli domači. Pri njih se je najbolj izkazal Finec Mikko Rantanen, ki je v statistiko vpisal gol in dve podaji.

Izidi
Chicago Blackhawks - St. Louis Blues  1:0
Winnipeg Jets - Washington Capitals   3:1
Colorado Avalanche - Boston Bruins    6:3
Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks  5:0
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike