Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 13.03.2018 08:55:13

Kopitar znova odličen, po koncu tekme so pohvale kar deževale: Moj glas za MVP že ima!

Profimedia
Hokejisti Los Angeles Kings so v ligi NHL v domači dvorani Staples Center s 3:0 premagali Vancouver Canucks. Slovenski zvezdnik Anže Kopitar se je znova vpisal med strelce. Hrušičan je zadel za vodstvo z 2:0 v drugi tretjini in dosegel svoj 28. gol v sezoni. Preostala dva zadetka za kralje sta k zmagi prispevala Tyler Toffoli in Tanner Pearson.

Trener kraljev John Stevens je bil po tekmi poln hvale na račun slovenskega hokejskega zvezdnika Kopitarja in mu natrosil nekaj lepih komplimentov. Povedal je, da je Kopi, kot Anžeta Kopitarja kličejo pri kraljih, ključen mož ekipe, da ga odlikuje raznovrstnost in je odličen na obeh straneh ploščka. "Kopi je eden od elitnih, najboljših igralcev lige. Potrebujemo ga, da je naš vodja," je dejal Stevens o Kopitarju, ki je vpisal točko še na četrti zaporedni tekmi.

Stevens je po tekmi na vprašanje novinarja, ali Kopitar potrebuje glas za najkoristnejšega igralca (MVP) lige, odvrnil, da ne od njega. "Moj glas že ima. Sem kar presenečen. Ne vem, zakaj ne bi bil v igri za MVP. Za našo ekipo je tako pomemben, kot je kak drug igralec v ligi za svojo, pa se o njem več govori," je še dejal trener kraljev za LA Kings Insider.

Izkazal se je tudi vratar kalifornijske zasedbe Jonathan Quick, ki je ubranil prav vseh 35 strelov gostov iz Britanske Kolumbije. Quick je še četrtič v tej sezoni ostal nepremagan v vratih Los Angelesa.

Los Angeles je z 81 točkami skočil na tretje mesto v razvrstitvi tihomorske skupine, s točko prednosti pred mestnimi tekmeci Anaheim Ducks.



Los Angeles se je z zmago prebil na sedmo mesto v skupni razvrstitvi zahodne konference, kar pomeni, da kralji znova zasedajo mesto, ki jim zagotavlja igranje v končnici severnoameriškega hokejskega prvenstva.

Kralje naslednja tekma čaka v noči na sredo, ko bodo igrali v gosteh pri Arizona Coyotes.

Washington Capitals so po podaljšku na domačem ledu s 3:2 premagali Winnipeg Jets. Prvi zvezdnik prestolnikov Aleksander Ovečkin, ki je zadel dvakrat (5. in 24. minuta), je dosegel pomemben mejnik v karieri NHL. Njegov zadetek v drugi tretjini za vodstvo domačih z 2:1 je bil za 32-letnega Rusa njegov 600. zadetek v karieri. Ovečkin je šele 20. hokejist v zgodovini prvenstva NHL, ki mu je uspel tak dosežek. S 85 točkami so prestolniki na čelu metropolitanske skupine.

Do nove zmage so prišli tudi Vegas Golden Knights, ki so ta čas na drugem mestu zahodne konference. Na gostovanju pri Philadelphia Flyers so slavili s 3:2. Vratar Marc-Andre Fleury je zbral 38 obramb in postal komaj 13. vratar v zgodovini lige NHL s 400 zmagami. Prvo je dosegel 18. oktobra leta 2003, pridružil pa se je le še dvema aktivnima vratarjema v ligi, ki jima je uspel tovrsten dosežek - Robertu Luongu in Henriku Lundqvistu.

Izidi
Los Angeles Kings - Vancouver Canucks           3:0
(Anže Kopitar je zadel za vodstvo kraljev 2:0)
New York Rangers - Carolina Hurricanes          6:3
Philadelphia Flyers - Vegas Golden Knights      2:3
Washington Capitals - Winnipeg Jets             3:2 (podaljšek)
Columbus Blue Jacket - Montreal Canadiens       5:2
Florida Panthers - Ottawa Senators              3:5
Anaheim Ducks - St. Louis Blues                 2:4
San Jose Sharks - Detroit Red Wings             5:3
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike